Συστάσεις Διατροφής

Μήπως "παρατρώτε" στα πάρτι;

της Μαρίας Νικολιδάκη
25 Ιουνίου 2014
12939 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Μήπως "παρατρώτε" στα πάρτι;

Πρόσκληση σε 'πάρτι'! Από τη μια, είναι πολύ πιθανόν να σκεφτείτε, τι ωραία αφορμή για να βγείτε έξω, να βρεθείτε με πρόσωπα αγαπημένα, φίλους και γνωστούς να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους και να περάσετε πραγματικά πολύ πολύ όμορφα! Από την άλλη, ίσως για κάποιους από εσάς να υπάρξει ένας προβληματισμός / μια ανησυχία για το πώς θα διαχειριστείτε το θέμα του φαγητού, του ποτού και τον μπουφέ με τον οποίο πιθανόν θα έλθετε 'αντιμέτωποι'.

Βασικά χαρακτηριστικά συνήθως σε τέτοιου τύπου καταστάσεις είναι η αφθονία στην ποσότητα, τόσο του φαγητού όσο και του ποτού, αλλά και η πληθώρα των επιλογών που πιθανότατα έχετε. Στοιχεία που χωρίς κατάλληλο χειρισμό, είναι ικανά να σας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο σας, τροποποιώντας τη συνήθη και επιθυμητή διατροφική συμπεριφορά σας, 'εκτοξεύοντας' πιθανότατα το συνολικό προσλαμβανόμενο θερμιδικό σας φορτίο.

Βγείτε λίγο από τον εαυτό σας και παρατηρήστε τον με μια αντικειμενικά 'κριτική' ματιά, για το πώς ανταποκρίνεται σε τέτοιες περιστάσεις/προκλήσεις, δίνοντας έμφαση σε κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές και 'συνήθειες' και θα μπορέσετε να ερμηνεύσετε πολλές από τις συμπεριφορές που ενδεχομένως να θεωρείτε 'αυτόματες' αλλά και να τις τροποποιήσετε θετικά!

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Wansink B, Shimizu M. Eating behaviors and the number of buffet trips: an observational study at all-you-can-eat Chinese restaurants. Am J Prev Med. 2013 Apr;44(4):e49-50.

Wansink B, Painter JE, Lee YK. The office candy dish: proximity's influence on estimated and actual consumption. Int J Obes (Lond)2006;30:871–875.

Rolls BJ, Morris EL, Roe LS. Portion size of food affects energy intake in normal-weight and overweight men and women. Am J Clin Nutr2002;76:1207–1213.

Μαρία Νικολιδάκη
Μαρία Νικολιδάκη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος