Δίαιτα

Τα μαθηματικά των θερμίδων: η νέα καμπάνια του medNutrition

24 Οκτωβρίου 2013
14091 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
ta mathimatika ton thermidon

Πόσο καλός είστε στα …μαθηματικά;

Μήπως για εσάς οι θερμίδες είναι εκείνοι οι τρομακτικοί αριθμοί στις συσκευασίες, που σας κάνουν να σκέφτεστε παντελόνια που δεν κλείνουν και κουμπιά που …ασφυκτιούν;

Όλα τα παραπάνω προφανώς είναι ο χιουμοριστικός τρόπος να δούμε και να κατανοήσουμε τις... «παρεξηγημένες» θερμίδες, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από τη μονάδα με την οποία μετράμε την ενέργεια που μας δίνουν οι τροφές και αυτή που δαπανά το σώμα μας για να κινηθεί.

Για το γεγονός ότι παχαίνουμε δεν φταίνε από μόνες τους οι θερμίδες της τροφής! Η αύξηση του βάρους οφείλεται στη διαταραχή του λεγόμενου ενεργειακού ισοζυγίου, δηλαδή στην ανισορροπία μεταξύ προσλαμβανόμενης και δαπανώμενης ενέργειας.

Το medNutrition, με τη νέα του καμπάνια «Τα μαθηματικά των θερμίδων», αναλαμβάνει να σας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ενεργειακό ισοζύγιο και τις θερμίδες, για να βρείτε και να διατηρήσετε την τέλεια ισορροπία στην ...«τραμπάλα» της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

mathimatika twn thermidwn inside

 

Βασικός στόχος της καμπάνιας είναι να βοηθήσει τον καταναλωτή να αντιληφθεί και τις δύο πλευρές της «εξίσωσης»: από τη μια να κατανοεί και να ελέγχει την ποσότητα, άρα την ενέργεια (θερμίδες) αυτών που καταναλώνει καθημερινά, και από την άλλη να προωθήσει την αξία της σωματικής δραστηριότητας, τόσο για τη διατήρηση του βάρους όσο και για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παροτρύνοντας να ενσωματώσει απλές και καθημερινές δραστηριότητες στη ζωή του.

H ημερομηνία λανσαρίσματος της καμπάνιας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Τα «μαθηματικά των θερμίδων» ευελπιστούν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του ενεργειακού ισοζυγίου συμβάλλοντας στην ενημέρωση για την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Διαβάστε περισσότερα για τα μαθηματικά των θερμίδων.

Επιστημονικοί υπεύθυνοι της καμπάνιας

Ιωάννα Κατσαρόλη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Δημήτρης Μπερτζελέτος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Είστε από εκείνους που βλέπουν κάπως έτσι τις θερμίδες; Ήρθε η ώρα να τοποθετήσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση!