Η σύσταση για αντικατάσταση των ραφιναρισμένων προϊόντων με προϊόντα ολικής άλεσης είναι πολύ συχνή στις μέρες μας. Ξέρετε όμως γιατί είναι τόσο σημαντικό να προτιμούμε τα ολικής άλεσης προϊόντα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τα ραφιναρισμένα και ποια τα οφέλη τους για την υγεία; Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών και φυτο-προστατευτικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται σε περιορισμένη ποσότητα στη δίαιτα των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με την αύξηση της ποικιλίας και της διαθεσιμότητας των εύγεστων προϊόντων ολικής άλεσης και ενθαρρύνοντας τα άτομα να αυξήσουν τα επίπεδα κατανάλωσης τους, θα μπορούσαμε να έχουμε σημαντικά οφέλη στη δημόσια υγεία. Το σιτάρι, το καλαμπόκι, η βρώμη, το κριθάρι, η σίκαλη και το ρύζι είναι καλές πηγές ολικής άλεσης.
Κάντε το πάρακατω quiz και πάρτε τις απαντήσεις σας σχετικά με την σημαντικότητα που έχουν τα προϊόντα ολικής άλεσης και γιατί πρέπει να τα προτιμάτε!