Δίαιτα

10 τρόποι για να διατηρήσετε την απώλεια βάρους

της Δήμητρας Μελαδάκη
05 Δεκεμβρίου 2016
18336 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
petres se issoropia

Photo source: www.bigstockphoto.com

  1. Δώστε προσοχή στη μερίδα σας. Η μερίδα που καταναλώνετε στη περίοδο απώλειας βάρους, είναι αυτή που καλό είναι να συνεχίσετε να καταναλώνετε και όσο προσπαθείτε να το διατηρήσετε.
  2. Συνεχίστε τη Σωματική Άσκηση. Η συστηματική άσκηση είναι σημαντική στην απώλεια βάρους, αλλά ακόμα πιο σημαντική στην συντήρησή του. Βρείτε τον τύπο αυτό της άσκησης που σας ευχαριστεί και βάλτε το προτεραιότητα στην καθημερινότητά σας.
  3. Καταναλώστε τα τρόφιμα που είχατε εντάξει στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους. Φρούτα, λαχανικά, πηγές πρωτεΐνης και προϊόντα ολικής άλεσης είναι σύμμαχοί μας τόσο στην απώλεια, όσο και στη συντήρηση του βάρους.
  4. Προγραμματίστε τα γεύματά σας. Ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων που συντηρούν ένα χαμηλό βάρος, είναι ότι δίνουν χρόνο στον προγραμματισμό των γευμάτων τους. Μην ξεχνάτε το πρωινό και ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας προετοιμάστε σνακ και κυρίως γεύματα από το σπίτι ή προσπαθείστε να κάνετε έξυπνες επιλογές φαγητού απ’ έξω.
  5. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας. Ίσως η καλύτερη διαιτολογική συμβουλή: Περιμένετε να πεινάσετε για να φάτε κάτι και σταματήστε όταν νιώσετε ότι έχετε χορτάσει (όχι όμως σκάσει!).
  6. Ζυγιστείτε. Όχι απαραίτητα κάθε μέρα, αλλά μία φορά την εβδομάδα για παράδειγμα. Οι άνθρωποι που ζυγίζονται τακτικά διατηρούν πιο εύκολα το βάρος τους πιθανότητα γιατί αντιλαμβάνονται την “ανοδική πορεία” έγκαιρα.
  7. Ζητείστε υποστήριξη από το περιβάλλον σας. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής έχει να ωφελήσει όλους, άλλωστε.
  8. Εντοπίστε το συναισθηματικό φαγητό και προσπαθήστε να το σταματήσετε. Μην αντιμετωπίζετε συναισθήματα, όπως στρες, στεναχώρια, πίεση ή και βαρεμάρα με το φαγητό.
  9. Μην κάνετε σκέψεις άσπρο-μαύρο. Δηλαδή ή θα είμαι τέλειος στη διατροφή μου ή δεν θα δώσω καμία προσοχή στο τι θα φάω, είτε αυτό αφορά μία μέρα είτε ένα μήνα. Η σωστή διατροφή δεν είναι απλά ένα εργαλείο που μας βοηθάει να χάσουμε βάρους, είναι τρόπος ζωής. Και αφού μιλάμε για μία ζωή, πρέπει να ενταχθούν σε αυτό και τηγανητές πατάτες και γλυκά, αλλά με ένα μέτρο.
  10. Τέλος, και ίσως και σημαντικότερο, αποδεχτείτε ότι πάντα θα προσέχετε το βάρος σας. Όχι με υπερβολή, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τη διατροφή σας αν θέλετε να παραμείνετε στο νέο σας βάρος. Για τους περισσότερους ισχύει ότι όποιος δεν προσέχει το βάρος του, τελικά παίρνει βάρος.

10 tropoi apwleia varous

Δήμητρα Μελαδάκη
Δήμητρα Μελαδάκη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.