Δίαιτα

Πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών;

της Ειρήνης Βότση
20 Δεκεμβρίου 2014
13494 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών;

Αυτή η συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα» στο ραδιόφωνο Limnos FM100 με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Σκαπέτη, δίνει λύσεις σε ερωτήματα και απορίες που δημιουργούνται μετά το τέλος των Χριστουγέννων. Ατάκες του τύπου: «Χαλάρωσα και αφέθηκα στα εδέσματα των γιορτών» ή «Πω, πω Παναγία μου, γιατί δεν μπαίνω πουθενά τώρα πια...;», ακούγοντας το παρακάτω απόσπασμα ίσως δεν θα ξαναειπωθούν!

Για να πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή, η συζήτηση ξεκίνησε αναλύοντας πόσα κιλά παίρνουμε κατά μέσο όρο το διάστημα των Χριστουγέννων και τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ακολουθώντας απεγνωσμένα στερητικές και ανορθόδοξες δίαιτες, μετά το πέρας της γιορτινής ανάπαυλας! Τόνισα πόσο σημαντικό είναι μετά από περιόδους υπερφαγίας, τα άτομα να μην βρίσκουν διέξοδο στην αφαγία και να κλίνουν σε πιο διατροφικά ισορροπημένες επιλογές, αποφεύγοντας το λεγόμενο «φαινόμενο γιο-γιο»!

Έπειτα ακολούθησαν συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν οι ακροατές τα τρόφιμα και τα γλυκά που περίσσεψαν, πώς να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες π.χ. να μην ξεχνούν ποτέ το πρωινό τους, να μην μένουν πολλές ώρες νηστικοί, να προσέχουν την ποιότητα και την ποσότητα της διατροφής τους, αλλά και πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού.

Τέλος, αναφέρθηκα στο πόσο σημαντικό είναι να' ναι κάποιος αποφασισμένος, αλλά και στο όταν αποφασίσει να χάσει τα περιττά κιλά των εορτών, να τα χάσει 'σωστά' συμβουλευόμενος πάντα κάποιον εξειδικευμένο διαιτολόγο – διατροφολόγο, ο οποίος θα τον βοηθήσει και θα τον κατευθύνει σωστά!

Ο απολαυστικός διάλογος, όπως κάθε φορά με τον αγαπητό Παναγιώτη, έκλεισε δίνοντας εκ νέου ένα ραντεβού για μια νέα συζήτηση, σχετικά πάντα με τη διατροφή.

Ειρήνη Βότση
Ειρήνη Βότση Διαιτολόγος - Διατροφολόγος