Συστάσεις Διατροφής

Eρμηνεύοντας τις ετικέτες τροφίμων

13 Ιουλίου 2015
14301 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Eρμηνεύοντας τις ετικέτες τροφίμων

Photo source: www.bigstockphoto.com

Αφού παρακολούθησα την συνάδελφο Ιωάννα Αδαμίδου να μιλά για τον διαβήτη κύησης, λίγες μέρες πριν και η ίδια φέρει στον κόσμο το δικό της μωρό, παίρνω τη σκυτάλη, να μιλήσω για τις ετικέτες τροφίμων!

Οι ετικέτες τροφίμων είναι ο καλύτερος οδηγός μας για να ψωνίζουμε έξυπνα και να κάνουμε ισορροπημένες διατροφικές επιλογές. Στόχος αυτής της παρουσίασης ήταν η ερμηνεία της διατροφικής ετικέτας, να μην είναι προνόμιο μόνο των διαιτολόγων αλλά να εκπαιδευτεί μεγαλύτερο κοινό! Γιατί πόσοι γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνει light; Τι σημαίνουν οι έντονες μαυρισμένες λέξεις στη λίστα των συστατικών; Τι κάνουν τα λειτουργικά τρόφιμα και πώς να επιλέξετε τελικά; 


Λίστα ΑγορώνΣυμπλήρωσε με θρεπτικές επιλογές το Shopping List σου [APP] 

Αυτά προσπάθησα να μεταφέρω σε ένα ιδιαίτερο κοινό στα πλάισια των δράσεων για κωφούς και ακούοντες 2015 που με τίμησαν με τη πρόσκληση, με πολύ εικόνα και στοχευμένη στα βασικά μηνύματα. Η συζήτηση με το κοινό, παρέτεινε αρκετά τον χρόνο ομιλίας μιας και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για ποικίλα θέματα και ακόμη και γύρω από προϊόντα που δεν έχουν σήμανση όπως τα είδη που πωλούνται στη λαϊκή αγορά.

Κλείνοντας, μοίρασα στο κοινό το shopping list του medNutrition όπου συνοψίζονται βασικές οδηγίες για τo πώς να ψωνίζει κανείς στο super market και τι να προσέξει στην ετικέτα τροφίμων.

Aκολουθεί η παρουσίαση

anagnwsh kai katanohsh diatrofikhs etiketas kai epishmanshs trofimwn kira irini

Ειρήνη Κύρα
Ειρήνη Κύρα Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

H Eιρήνη Κύρα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc. - MMedSci) στην παχυσαρκία και στη διαχείριση του βάρους. Τον περισσότερο επαγγελματικό της χρόνο καταλαμβάνουν οι διαιτολογικές της συνεδρίες στην περιοχή όπου μεγάλωσε, το Νέο Κόσμο, βοηθώντας εξατομικευμένα κάποιον να βελτιώσει τη διατροφή και το βάρος του.