Δίαιτα

Αδυνατίστε Χωρίς Δίαιτα

του Ιωάννη Γιαννάκη
06 Αυγούστου 2012
8199 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
Αδυνατίστε Χωρίς Δίαιτα

Photo source: www.bigstockphoto.com

Βρείτε κίνητρο για να αδυνατίσετε

Το κίνητρο αναφέρεται στις ψυχολογικές δυνάμεις είτε τις ενέργειες που ωθούν ένα άτομο προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Βέβαια, το κίνητρο ελέγχεται στον βαθμό που το άτομο δρα επειδή αισθάνεται πιεσμένο ή εξαναγκασμένο να το κάνει, είτε από άλλους είτα πό τον εαυτό του. Οι συμπεριφορές που παρακινούνται από  αυτόνομα κίνητρα είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε επικοδομητικές, μακροχρόνιες αλλαγές. 


Διαβάστε επίσης: Πώς θα βρεις το διαιτολόγο που σου ταιριάζει; [Δωρεάν EBOOK]


Παράδειγμα κίνητρου μπορεί να αποτελέσει ένα αγαπήμενο ρούχο που δε σας κάνει. Αυτό το ρούχο, λοιπόν, θα σας υπενθυμίζει σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειά σας τους στόχους σας και θα σας επαναφέρει στις υγιεινές συμπεριφορές διατροφής όταν για οποιοδήποτε λόγο παρεκλίνετε από την προσπάθειά σας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Thomson W. Cook D, Clark M, et al. Treatment of obesity. Mayo Clin Proc 2007;82(1):93-102.

ΝHI PJ. Clinical guidelines on the indentification, evaluation and treatment of overweight and obesity in adults: the evidence report. National Institutes of Health. NIH Publication No. 98-4038 1998.

  • Ιωάννης Γιαννάκης
    Ιωάννης Γιαννάκης Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Γεννήθηκε στη Αθήνα στις 10/05/1986. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, από όπου και αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2010. Η Πτυχιακή του εργασία ήταν μία μελέτη παρέμβασης με τιτλο: «Σύγκριση του ρυθμού απώλειας βάρους ασθενών με καρκίνο του μαστού σε σχέση με φυσιολογικά άτομα ».