Δίαιτα

Μπορούμε να αδυνατίσουμε τρώγοντας τα πάντα;

της Όλγας Δέδε
17 Μαρτίου 2016
18081 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μπορούμε να αδυνατίσουμε τρώγοντας τα πάντα;

"Πρέπει να τρώμε τα πάντα, δεν υπάρχει τρόφιμο που απαγορεύεται, μας παχαίνει, μας αδυνατίζει ή είναι καλό ή κακό. Θέλουμε να δείξουμε απλούς και κατανοητούς καθημερινούς τρόπους να τρώει όσο χρειάζεται, σωστά και να προσέχει τη διατροφή του"

Πηγή: www.dia-trofis.gr

Στην εκπομπή Καλημερούδια βρέθηκε ο Δημήτρης Πέτσιος Msc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, για να δώσει μια απάντηση σε όλους όσους νομίζουν ότι το να χάσεις βάρος σημαίνει στέρηση. Με έξυπνο τρόπο μας έδειξε πως μπορούμε να τρώμε τα πάντα στις σωστές μερίδες, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συνάδελφο για την αξιοποίηση των εργαλείων της καμπάνιας "Μερίδες! Το μέγεθος...μετράει" δείχνοντας μας ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του σύγχρονου διαιτολόγου και για την αναφορά του στη διαιτολόγο Ιωάννα Κατσαρόλη, συγγραφέα του βιβλίου και δημιουργό των εργαλείων.

Όπως βλέπουμε το πιάτο του Έλληνα αυξήθηκε μέσα στα χρόνια απο τα 25 στα 30 εκατοστά, αυτό μας κάνει να τρώμε περισσότερο και να νομίζουμε ότι τρώμε λιγότερο. Αν σκεφτούμε ότι έστω και 200 θερμίδες τη μέρα παραπάνω μέσα σε ένα χρόνο μπορούν να μας δώσουν 10 επιπλέον κιλά, ίσως να ξανασκεφτόμασταν τη μερίδα μας.

Πρίν κάποια χρόνια και πολλές φορές ακόμα και σήμερα βλέπουμε κάποια προγράμματα διατροφής τα οποία δίνουν τις ποσότητες σε γραμμάρια, δεν είναι κουραστικό όμως να προσπαθείτε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να νιώθετε ότι πρέπει να ζυγίζετε ότι τρώτε; Κι αν αυτό μπορεί να γίνει για ένα διάστημα πως θα καταφέρει να γίνει τρόπος ζωής; Δύσκολα! Ο στόχος ενός διαιτολόγου όμως δεν είναι να χάσετε βάρος και μετά να το ξαναπάρετε, αλλά να σας δώσει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι τις ποσότητες όποιου τροφίμου θέλετε να καταναλώσετε. Στο παρακάτω video θα δείτε αναλυτικά σε τι αντικείμενο αντιστοιχεί η κάθε μερίδα απο την εκπομπή Καλημερούδια.

Όλγα Δέδε
Όλγα Δέδε Διαιτολόγος - Διατροφολόγος