Δίαιτα

Πως δεν θα πάρουμε κιλά στις γιορτές;

14 Ιουλίου 2015
10950 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πως δεν θα πάρουμε κιλά στις γιορτές;

Οι χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ατασθαλίες πολλές φορές μας οδηγούν στην πρόσληψη βάρους. Με την επαναφορά μας στην καθημερινότητά μας μετά το πέρας των εορτών κάνουμε επανειλημμένες προσπάθειες να χάσουμε τα 2, 3, 4 κιλάκια που μπορεί να πήραμε. Για να δώσω πολύτιμες συμβουλές σε αυτούς που θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να λιμοκτονήσουν, βρέθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Kappa Radio 87,9 Fm.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, κυρία Μουζάκη μου ζήτησε να προτείνω κάποια βήματα που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να χάσει τα κιλά με σωστό τρόπο χωρίς να πεινάει.

Το πρώτο tip που ανέφερα ήταν να βάλει ένα ρεαλιστικό στόχο. Ένας επιτεύξιμος στόχος για σωστή απώλεια βάρους είναι 1% απώλεια την εβδομάδα. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι ανεβαίνουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα στη ζυγαριά. Αυτό τους προκαλεί άγχος και αποτρέπει στην καλή ψυχολογία να γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια που καταβάλλουν.

Άλλη συμβουλή που μοιράστηκα με τους ακροατές ήταν ότι πρέπει να μειώσουν τη μεσημεριανή και βραδινή μερίδα τους, όπως επίσης και τα λιπαρά. Τέλος, η καθημερινή άσκηση, διάρκειας 20' μπορεί να γίνει καλός αρωγός στην προσπάθεια αυτή.