Εκδηλώσεις

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος για την παιδική διατροφή στην εκδήλωση «Ενημερωμένοι γονείς - Χαρούμενα παιδιά»

18 Δεκεμβρίου 2013
3291 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
xaroumenh oikogeneia

Εκδήλωση με θέμα "Ενημερωμένοι γονείς - Χαρούμενα παιδιά" διοργάνωσαν η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το infokids.gr. Σκοπός της ήταν έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες να συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ανακαλύπτοντας λύσεις και προτείνοντας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά σήμερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, στο IANOS CAFE (Σταδίου 24, Αθήνα), και απευθυνόταν σε γονείς που συνοδεύονταν αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά τους.

Ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης πήρε το μέρος των παιδιών, ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc., ιδρυτής του medNutrition,Παρασκευάς Παπαχρήστος πήρε το μέρος των γονιών και o chef Λευτέρης Λαζάρου, "γεφύρωσε" το μεγάλο χάσμα στο θέμα της διατροφής που υπάρχει μεταξύ παιδιών και γονιών. Τελικά όλοι μαζί κατάφεραν να δείξουν στους γονείς τρόπους να μαγειρεύουν υγιεινά και νόστιμα ακόμη και τα φαγητά που τα παιδιά δεν αγαπούν, αποδεικνύοντάς τους ότι και η "ψαρόσουπα" δεν είναι... και τόσο άσχημη τελικά!

Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος δήλωσε: "Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να περάσουμε μηνύματα στα παιδιά, για την ισορροπημένη διατροφή. Η χρήση ιστοριών και ηρώων, για την διατροφική εκπαίδευση αλλά και η μαγειρική μαζί τους για να έρθουν σε επαφή με τις γεύσεις, τα αρώματα και τις πρώτες ύλες, είναι σημαντικά εργαλεία στα χέρια των γονιών. Το medNutrion, μέσα από την ομάδα Παιδικής Διατροφής, δημιουργεί εργαλεία για τον γονιό όπως είναι το Διατροφονήσι και οι Ιστορίες Πρωινού, τα οποία θα είναι έτοιμα μέσα στο 2014."