Λεξικό Διατροφής

Ταυρίνη

29 Αυγούστου 2015
10692 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ταυρίνη

Photo source: www.bigstockphoto.com

Είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος κυστεΐνη, το οποίο βρίσκεται σε διάφορες τροφές (κρέας, ψάρια) ή μπορεί να παρασκευαστεί με χημικό τρόπο σε εργαστήρια. Η ταυρίνη μπορεί να περιέχεται και σε ενεργειακά ποτά. Παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και κυρίως του καρδιακού μυ και των σκελετικών μυών, γι' αυτό και κάποιες φορές χορηγείται ως συμπλήρωμα.

Επίσης, μπορεί να αυξήσει την αντοχή στην άσκηση, γι' αυτό και συχνά χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα σε άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό επαγγελματικά. Το 2003, η επιστημονική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, καθόρισε την κατανάλωση 1000mg ως το επίπεδο της ασφαλούς πρόσληψης για τον ανθρώπινο οργανισμό.

  • Έλενα Αλετράρη
    Έλενα Αλετράρη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος RD Τεχνολόγος Τροφίμων

    Η Έλενα Αλετράρη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Τεχνολόγος Τροφίμων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ερευνητικός επιστήμονας του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε ιδιωτικό γραφείο στην Λευκωσία.