Συστάσεις Διατροφής

Διατροφική εξυγίανση και... αύξηση δαπάνης μετά το Πάσχα...

18 Απριλίου 2012
1 λεπτό να διαβαστεί
pshto kreas panw se ksulo kophs

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η ημέρα του Πάσχα των Ελλήνων έχει μεγάλη ομοιότητα όσον αφορά τη θερμιδική πρόσληψη και τη διατροφική συμπεριφορά με την ημέρα των Ευχαριστιών των Αμερικάνων: ..διαρκεί 1 μέρα (σε κανονικές συνθήκες) ….περιλαμβάνει υψηλή πρόσληψη σε κρέας και λιπαρά, μας λέει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Δημήτρης Μπερτζελέτος.

Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα η ημέρα του Πάσχα μπορεί «διατροφικά» να επαναληφθεί και τις επόμενες 1-2 ημέρες. Στις ΗΠΑ, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, έτσι λοιπόν έχει μελετηθεί πόσες θερμίδες καταναλώνει ο μέσος Αμερικανός την ημέρα των Ευχαριστιών (μεγάλη γιορτή για τις ΗΠΑ). Οι θερμίδες σύμφωνα με το Caloric Control Council που καταναλώνει εκείνη τη μέρα ο μέσος Αμερικάνος φτάνει τις 4.500 θερμίδες, ενώ τα λιπαρά που λαμβάνουν είναι κατά Μ.Ο. 229 γρ. Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό της κατανάλωσης θερμίδων σε σχέση με τις ημερήσια απαιτούμενες. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη τη διατροφική ομοιότητα του ελληνικού Πάσχα με τις αμερικάνικες Ευχαριστίες, αλλά και το γεγονός ότι η ημέρα του Πάσχα μπορεί να επαναληφθεί τις αμέσως 1-2 επόμενες ημέρες, τότε χρειάζονται διατροφικά μέτρα. Για να δείτε τρόπους για να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη και να επανενταχθείτε στη ρουτίνα μετά το τραπέζι του Πάσχα μπορείτε να μεταβείτε στο ακόλουθο Link

  • Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
    Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.