Συστάσεις Διατροφής

Tips για υγιεινή διατροφή και έλεγχο των μερίδων

10 Ιουνίου 2015
1557 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
diafores omades trofimwn

Photo source: www.bigstockphoto.com

Τι ονομάζουμε υγιεινή διατροφή;

Με τον όρο «Υγιεινή Διατροφή» εννοούμε την ισορροπημένη κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η καθημερινή πρόσληψη των θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να λειτουργεί σωστά.

Είναι σημαντικό όμως να τονίσουμε ότι η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει ένα άτομο εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο και τη φυσική του δραστηριότητα.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Bhargava, H.D. (2013) “Slideshow: Secrets of healthy eating and portion control” [online] http://www.webmd.com/food-recipes/nutrition-labels-10/slideshow-serving-sizes?ecd=wnl_wlw_050813&ctr=wnl-wlw-050813_ld-stry_2&mb=

medNutrition Campaign 2011. “Μερίδες: Το μέγεθος...μετράει” [online] 

Eufic (2009) “Ποικιλίες αγελαδινού γάλακτος, μέθοδοι επεξεργασίας και υγείας” [online] Available at: http://www.eufic.org/article/el/food-technology/food-processing/artid/Cow-milk-processing-health-greek

  • Έλενα Αλετράρη
    Έλενα Αλετράρη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος RD Τεχνολόγος Τροφίμων

    Η Έλενα Αλετράρη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Τεχνολόγος Τροφίμων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ερευνητικός επιστήμονας του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε ιδιωτικό γραφείο στην Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.