Συστάσεις Διατροφής

Τι επιλέγετε όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό;

της Νεκταρίας Καρακώστα
24 Ιουνίου 2015
14250 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Τι επιλέγετε όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Νίνα Καρκατζούλη

Η πρώτη μου αυθόρμητη σκέψη όταν θέλω να φάω γλυκό είναι η σοκολάτα και οτιδήποτε μπορεί να συνοδευτεί με αυτήν. Από όλα τα είδη της σοκολάτας, η αγαπημένη μου γεύση είναι η μαύρη ή Bitter και όσο πιο πολύ κακάο περιέχει τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Σε μέρες που δεν θα λαχταρήσω κάποιο γλυκό, αλλά θα θέλω μια γλυκιά επίγευση θα προτιμήσω το ταχίνι με μέλι.

Εύα Τσάκου

Τα γλυκά τα αγαπάω, αλλά όχι όλα- μόνο ό,τι έχει σοκολάτα (γάλακτος), μπισκότο και αμύγδαλα. Οπότε δεν θα φάω οποιοδήποτε γλυκό επειδή απλά είναι διαθέσιμο. Αγαπάω τα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας και τη σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα, όπου θα φάω μία μικρή ποσότητα (για να μείνει και για την επόμενη ημέρα, καθώς «και αύριο μέρα είναι»). Πέρα από αυτά, το μεγάλο μου κόλλημα είναι το παγωτό cookies, που όσο και αν βλέπω όλες αυτές τις πολλές και υπέροχες γεύσεις στα παγωτατζίδικα, πάντα καταλήγω στο «μία μπάλα cookies σε χωνάκι παρακαλώ!». [Εξομολόγηση: Η συγγραφή της απάντησης σε αυτή την ερώτηση, συνοδεύτηκε από την κατανάλωση 3 κουταλιών σοκολατόπιτας που είχα πάρει για τη γιορτή μου!].

Σταυρούλα Τσατραφίλη

Θα ήταν πολύ κλισέ να πω ότι επιλέγω ένα ζελέ ή αποξηραμένα φρούτα, αν και οι ξεροί χουρμάδες και τα κράνμπερις μου καλύπτουν απόλυτα την αίσθηση του γλυκού. Όταν θέλω κάτι γλυκό, συνήθως το θέλω αυτούσιο και δεν μπορώ να αρκεστώ σε μία κουταλιά, γι’ αυτό και τα αποφεύγω εντελώς. Όλα είναι μια ιδέα!

Κωνσταντίνα Υφαντή

Μπορεί να ακουστεί πολύ… comme il faut, αλλά δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που τρελαίνονται για γλυκά. Όταν όμως θα θελήσω κάποια στιγμή να φάω γλυκό θα προτιμήσω κάτι σιροπιαστό, όπως ένα κομμάτι κανταΐφι.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.