738
Διατροφή

Ακτινογραφώντας το μπέικον

02 Απριλίου 2013

Το quiz αυτό καλείται να λύσει συχνές απορίες σας σχετικά με το "τι εστί τελικά μπέικον;". Είναι ένα αλλαντικό που ηχεί ως κάτι πολύ βλαβερό στα αυτιά μας και, όπως για πολλά τρόφιμα, έτσι και για το μπέικον υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με την κατανάλωσή του.

Οι περισσότεροι καταναλωτές ή ακόμη και λάτρεις του μπέικον δεν γνωρίζουν βασικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Είναι αλήθεια, πως το μπέικον αποτελεί μια λιπαρή και υψηλή σε νάτριο τροφή, συνεπώς είναι προτιμότερο να αποφεύγεται. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζετε τους σωστούς λόγους για τους οποίους το μπέικον θεωρείται βλαβερό.

Απαντήστε στο παρακάτω quiz, λοιπόν, και αποκομίστε πληροφορίες όπως το κρέας από το οποίο φτιάχνεται, τη διατροφική του αξία σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα και το κατά πόσο τελικά είναι απαγορευτική η κατανάλωσή του.

Kαλά αποτελέσματα!

error messagebox
00:00

  • Νάνα Καλαφάτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ph.D.c.

    H Νάνα Καλαφάτη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπ. Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια Διαιτολογίας στο Aegean Omiros College, ενώ παράλληλα προσφέρει τις διαιτολογικές της υπηρεσίες.

×
×