640
Συστάσεις Διατροφής

10 λόγοι για να επιλέξεις πεπόνι κανταλούπε

21 Ιουλίου 2016
1 λεπτό να διαβαστεί
  1. Είναι ένα ιδανικό επιδόρπιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους. Περιέχει φυσικά σάκχαρα που προσδίδουν μια γλυκιά γεύση και ικανοποιεί εύκολα το αίσθημα του γλυκού χωρίς ενοχές. Προσοχή μόνο στην ποσότητα ώστε να μην ξεφύγετε! 1 φέτα, περίπου 160γρ., αποτελεί ιδανική ποσότητα ώστε να προσλάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε νερό (90γρ. νερού/100γρ. φρούτου) συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού.
  2. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για εκείνους που προσέχουν την σιλουέτα τους και την διατροφή τους αφού τα 100γρ. φρούτου προσδίδουν μόλις 34 θερμίδες ενώ περιέχει ελάχιστη ποσότητα λίπους (0,19γρ. λίπους/100γρ. φρούτου).
  3. Περιέχει 8,16γρ. υδατανθράκων στα 100γρ. φρούτου και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, θειαμίνη, νιασίνη, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία.
  4. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α (3382 IU/100γρ.) κάνει το πεπόνι κανταλούπε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο συμβάλλοντας στην υγεία των ματιών και την καλύτερη όραση αλλά και σε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.
  5. Το πεπόνι κανταλούπε διαθέτει επίσης υψηλή συγκέντρωση στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από μολυσματικούς παράγοντες κάνοντας έτσι πιο δυνατό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης, καθαρίζει τον οργανισμό από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας από διάφορους τύπους καρκίνου και παράλληλα βοηθάει στην διατήρηση του κολλαγόνου προστατεύοντας το δέρμα και τα μαλλιά.
  6. Η παρουσία βιταμινών του συμπλέγματος Β στο πεπόνι κανταλούπε επιταχύνουν την σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε καλύτερη πνευματική εγρήγορση και μας προστατεύουν από νοσήματα νευρολογικής φύσης.
  7. Το κάλιο που υπάρχει επίσης στο φρούτο αυτό βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς αφού αποτελεί καλό ρυθμιστή της αρτηριακής πίεσης.
  8. Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σε νερό, το πεπόνι κανταλούπε διαθέτει έντονη διουρητική ικανότητα καθιστώντας το ένα ιδανικό τρόφιμο για τους καρδιοπαθείς.
  9. Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα αφού περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (0,9γρ./100γρ. φρούτου) και ταυτόχρονα με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό προωθεί την καλύτερη κινητικότητα του εντέρου.
  10. Περιέχει ένα φυσικό αντιπηκτικό, την αδενοσίνη, η οποία μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών, καθιστώντας το φρούτο αυτό ένα ιδανικό σνακ για τους καρδιοπαθείς.

Και για το τέλος ένα tip: είναι προτιμότερο να καταναλώνετε το πεπόνι κανταλούπε στο πιο ώριμο στάδιό του διότι διαφορετικά τα θρεπτικά συστατικά που αναφέραμε παραπάνω δεν υπάρχουν σε επαρκείς ποσότητες. Επομένως, δεν θα επωφεληθούμε αρκετά από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

10 logoi peponi cantalupe

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.