ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
panagiotis varagiannis diaitologos diatrofologos

Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης

M.Med.Sc. PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
116931 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Παναγιώτης Βαραγιάννης
Λεωφόρος Σαλαμίνος 163, Σαλαμίνα

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου με βαθμό 'Λίαν Καλώς' και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία όπου απέκτησα τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης M.Med.Sc in Human Nutrition με ειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ως υπότροφος του Χαροκοπείου Ιδρύματος. Τέλος, είμαι Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου) με ερευνητικό θέμα την Παιδική Παχυσαρκία.

Απασχόληση

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκινά από το 2003, καθώς εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό μου Διαιτολογικό γραφείο στο νησί της Σαλαμίνας, παρακολουθώντας κλινικά περιστατικά, περιστατικά παχυσαρκίας, εγκύους και θηλάζουσες, άτομα με διατροφικές διαταραχές, αθλητές και παιδιά. Παράλληλα τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει διαρκής συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες και φορείς παρέχοντες υπηρεσίες και συμβουλευτική στον τομέα της Επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής.

Κατάρτιση

Από το 2007 έως το 2022 κατείχα τη θέση του Γενικού Γραμματέα και πλέον τη θέση του Ειδικού Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), ήμουν Συντονιστής της Ομάδας Ειδικών: 'Διαχείρισης Βάρους' του ΠΣΔΔ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας. Το 2014 έγινα Σύμβουλος Σύνταξης στη Συντακτική Επιτροπή του επίσημου περιοδικού του ΠΣΔΔ, 'Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας-Διατροφής', και παράλληλα Μέλος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής προγράμματος 'ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ'.

Έχω συμμετάσχει ως ομιλητής και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε σημαντικά συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις (Εβδομάδα Διατροφής) του ΠΣΔΔ (9ο - 17ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας) σε συνεργασία με διάφορους φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού, αλλά και ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, έχω πλήθος συμμετοχών σε ελληνικά και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ως ομιλητής, εμφανίζομαι συχνά τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και σε ημερίδες διατροφής σε σχολεία και δήμους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας την αξία της υγιεινής διατροφής και της ισορροπημένης διατροφικής συμπεριφοράς. Τέλος, αρθρογραφώ συχνά σε γνωστά περιοδικά υγείας, εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και ενημερωτικές ιστοσελίδες διατροφής στο διαδίκτυο ενώ συμμετείχα ως συγγραφέας σε 3 βιβλία:

  • Πρακτικός οδηγός για ένα σύγχρονο Διαιτολογικό Γραφείο (ΠΣΔΔ)
  • 18 Greek recipes - the nutritional value of the Mediterranean Sustainable Gastronomy (Mesogeios Gastronomy)
  • Πυθαγόρειος Διατροφή. Από την αρχαιότητα στη σύγχρονη vegan τάση. (Terra Samia, Σύμβουλος Εκδόσεις).

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, η γνωριμία με νέους τόπους-ανθρώπους και να δοκιμάζω νέες γευστικές προτάσεις πέρα από την αγαπημένη μου Νέα Ελληνική Κουζίνα. Αγαπώ το διάβασμα, το θέατρο, το σινεμά, τον αθλητισμό και προσπαθώ διαρκώς να βρω χρόνο για να τα εντάξω στο πρόγραμμα μου. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχω πλέον σε θέματα που αφορούν τη Γαστρονομία και την Οικολογική Διατροφή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Παναγιώτης Βαραγιάννης
Λεωφόρος Σαλαμίνος 163, Σαλαμίνα
2104651033
Λίγα λόγια για το γραφείο