Συστάσεις Διατροφής

Ένα 24ωρο γεμάτο υγεία

16 Δεκεμβρίου 2015
16512 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Ένα 24ωρο γεμάτο υγεία

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Οι ώρες του ύπνου είναι η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας (ή μάλλον της νύχτας) για τον οργανισμό σας. Ο ύπνος δίνει στο σώμα την ευκαιρία να ξεκουραστεί, αποβάλλοντας την κούραση της ημέρας και να "γεμίσει" τις μπαταρίες σας για την αρχή της επόμενης.

Αρκετές φορές όμως οι περισσότεροι δεν κάνουν έναν καλό και ποιοτικό ύπνο, με αποτέλεσμα να ξυπνάνε και να νιώθουν αυτή τη μόνιμη κούραση και αδυναμία. Το καθημερινό στρες, ο σύγχρονος καταιγιστικός τρόπος ζωής και ένα σωρό άλλα προβλήματα κάνουν να χάνουτε τον ύπνο σας, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του καθενός.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Hung , HC. Fruit and vegetable intake and risk of major chronic disease. Journal of the National Cancer Institute. (2004). 96(21):1577-1584.

Graaf, C. Effects of snacks on energy intake: an evolutionary perspective. Appetite. (2006). 47:18-23

EUFIC. ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. (2009). Available at: http://www.eufic.org/article/el/page/BARCHIVE/expid/basics-nutrition_greek/

EUFIC. 10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. (2006). Available at: http://www.eufic.org/article/el/page/TARCHIVE/expid/10-tips-healthy-eating_greek/

Δανάη Ευλογημένου
Δανάη Ευλογημένου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc, MMedSci

Η Δανάη Ευλογημένου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρέχει δια ζώσης υπηρεσίες στο διαιτολογικό της γραφείο στο Μέγαρο Μουσικής και εξ αποστάσεως υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί.