Διατροφή

12+1 καλύτερα διατροφικά Apps σε Ελλάδα και Εξωτερικό

της Ειρήνης Βότση
23 Δεκεμβρίου 2020
58269 Προβολές
5 λεπτά να διαβαστεί
12-1-kalytera-diatrofika-apps-se-ellada-kai-eksoteriko

Photo source: www.bigstockphoto.com

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που επιθυμείτε να προσέξετε τη διατροφή σας, το βάρος σας και γενικότερα την υγεία σας, υπάρχουν πληθώρα εφαρμογών που μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας αυτή!

Προσπάθησα και ελπίζω να τα κατάφερα να συγκεντρώσω τις καλύτερες εφαρμογές διατροφής για να σας διευκολύνω σε αυτή σας την αναζήτηση. Η επιλογή τους έγινε με βάση τις κριτικές που έχουν, τη βαθμολογία τους, το πλήθος των ατόμων που τις έχει κατεβάσει, την αξιοπιστία τους και πόσο εύχρηστες είναι στην καθημερινότητα ενός ατόμου!

1. Πιες Νερό! (Η καλύτερη εφαρμογή για υπενθύμιση κατανάλωσης νερού για το 2019)

To Πιες Νερό! - Υπενθύμιση και Καταγραφή Ενυδάτωσης, καταγράφει την καθημερινή σας πρόσληψη σε νερό και σας υπενθυμίζει να πιείτε νερό ώστε να διασφαλίσετε σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Η υπενθύμιση πόσης νερού σας βοηθά να διαμορφώσετε υγιεινές συνήθειες μέσω πρακτικών αφυπνίσεων και πολλών άλλων χρήσιμων εργαλείων.

Είναι στα ελληνικά. Είναι δωρεάν αλλά προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής.

Android rating: 4.8 αστέρια


Λίστα ΑγορώνΣυμπλήρωσε με θρεπτικές επιλογές το Shopping List σου [APP] 

2. Απώλεια βάρους Ημερολόγιο, ΔΜΣ

Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να υπολογίσετε εύκολα τον ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) σας και να ανακαλύψετε μέσω γραφικών αναπαραστάσεων εάν είστε υπέρβαρος/η, παχύσαρκος/η ή εάν έχετε φυσιολογικό βάρος. Παράλληλα, σας παρέχει ένα λεπτομερές ημερολόγιο βάρους σώματος που περιλαμβάνει γραφικά στατιστικά για την πρόοδο σας. Κάθε φορά που ενημερώνετε την εφαρμογή για το βάρος σας, αυτή θα παρακολουθεί και θα σχολιάζει τις επιδόσεις σας και θα σας ενθαρρύνει συνεχώς να βελτιωθείτε.

Android rating: 4.6 αστέρια

3. Meal Reminder - Weight Loss

Το Meal Reminder είναι μια απλή εφαρμογή που σας βοηθά και σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να καταναλώνετε γεύματα τακτικά. Τρώγοντας 5 γεύματα την ημέρα (με διαστήματα περίπου 3 – 4 ωρών) έχετε πολλά πλεονεκτήματα:

  • • Βοηθάει στην απώλεια βάρους ή στη διατήρηση του
  • • Βοηθάει στον έλεγχο της ποσότητας κάθε γεύματος και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής
  • • Τα τακτικά γεύματα προστατεύουν από την απότομη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα σας και εξασφαλίζουν κορεσμό

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Android rating: 4.4 αστέρια

4. Συνταγές σαλάτας

Λάτρης της σαλάτας; αυτή είναι η εφαρμογή που σας ταιριάζει!! Περιλαμβάνει πολλές συνταγές που είναι τόσο απλές και γρήγορες στην προετοιμασία τους. Σαλάτες με ότι συστατικό επιθυμείτε π.χ. με τυρί, αυγά, κρέας, μακαρόνια, όσπρια, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς κ.ά. Σαλάτες που δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και υγιεινές. Μην ξεχνάτε πως η σαλάτα αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινής σας διατροφής και βοηθάει στην πρόσληψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περιέχει διαφημίσεις. Προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής.

Android rating: 4.3 αστέρια

5. Ημερολόγιο Διατροφής

Αυτή η εφαρμογή σας βοηθά να ελέγχετε τη διατροφή σας και να τρώτε πιο υγιεινά, κάνοντας την παρακολούθηση της κατανάλωσης τροφίμων πολύ εύκολη. Αν και έχει ενσωματωμένη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει χιλιάδες επιλογές τροφίμων, μπορείτε να εισάγετε και δικά σας δεδομένα. Τα περισσότερα τρόφιμα διαθέτουν ακριβείς πληροφορίες, σχετικά με τις κοινές μερίδες, τις θερμίδες, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Πλήρης off-line υποστήριξη, καθώς δεν απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή δωρεάν, καθώς υποστηρίζεται από τις διαφημίσεις. Έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις, έναντι χρέωσης.

Είναι στα ελληνικά. Προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής.

Android rating: 4.2 αστέρια

6. FODMAP Helper - Diet Companion

Μία από τις καλύτερες βραβευμένες εφαρμογές για το 2019. Αυτή η εφαρμογή διευκολύνει την ταυτοποίηση των τροφίμων που έχουν υψηλή και χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAP. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων για τα άτομα που έχουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσο του Crohn, κολίτιδα, δυσανεξία στη λακτόζη και διάφορες άλλες τροφικές δυσανεξίες, ευαισθησίες στα τρόφιμα και προβλήματα στο στομάχι.

Είναι στα αγγλικά.

7. Διαχείριση βάρους - απώλεια βάρους

Σας βοηθάει πολύ να καταγράψετε και να υπολογίσετε καθημερινά τι χάσατε και τι πήρατε σε κιλά και να γνωρίζετε ακριβώς την εξέλιξή σας. Είναι μια εφαρμογή υπολογισμού του βάρους και του ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος). Η εφαρμογή σας παρέχει τη δυνατότητα να προσθέτετε καθημερινά τις μετρήσεις σας, αλλά και την καθημερινή σας διάθεση, σχόλια, ακόμα και φωτογραφίες, κάνοντάς την ένα πολύ χρήσιμο και βολικό ημερολόγιο υπολογισμού και διαχείρισης βάρους.

Είναι στα ελληνικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περιέχει διαφημίσεις.

Android rating: 4.4 αστέρια

8. Diabetes: M - Management & Blood Sugar Tracker App

Αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το διαβήτη σας και να τον κρατήσετε υπό έλεγχο. Είτε έχετε διαβήτη Τύπου 1 ή Τύπου 2, είτε έχετε διαβήτη κύησης ή απλά θέλετε να βοηθήσετε και να παρακολουθήσετε ένα μέλος της οικογένειάς σας, αυτή είναι η εφαρμογή ημερολογίου είναι για εσάς. Η εφαρμογή παρακολουθεί σχεδόν όλες τις πτυχές της θεραπείας του διαβήτη και σας παρέχει λεπτομερείς αναφορές, διαγράμματα και στατιστικά στοιχεία. Μπορείτε να στείλετε τις αναφορές στον επιβλέποντα ιατρό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχει επίσης μια τεράστια βάση δεδομένων διατροφής, για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις πληροφορίες για την πρόσληψη τροφής, καθώς και τον χρόνο άσκησης.

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περιέχει διαφημίσεις. Προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής.

Android και iOS rating: 4.5 αστέρια

9. YAZIO Calorie Counter, Nutrition Diary & Diet Plan

Αυτή η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι τρώτε και πόσες θερμίδες καταναλώνετε. Περιλαμβάνει πίνακα θερμίδων με πάνω από 2 εκατομμύρια τρόφιμα! Έχει δυνατότητα καταγραφής θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών σε ημερήσια βάση, ενημερώνοντάς σας πώς ακριβώς πρέπει να κινηθείτε διατροφικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να δημιουργήσετε γεύματα, να προσθέσετε αγαπημένα τρόφιμα ή να εισάγετε νέα. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του είναι ο ενσωματωμένος σαρωτής των barcodeτων τροφών για γρήγορη αναζήτηση της διατροφικής τους ετικέτας!! Τέλος, παρακολουθεί τα καθημερινά σας βήματα και κατά πόσο είστε δραστήριοι.

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής.

Android rating: 4.3 αστέρια

10. My Diet Coach - Weight Loss Motivation & Tracker

Αυτή η εφαρμογή στοχεύει στη δημιουργία πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών και φυσικής κατάστασης με τη χρήση ενός συστήματος στόχων και προκλήσεων για την απώλεια βάρους. Ορίζετε τους στόχους απώλειας βάρους που επιθυμείτε και η εφαρμογή θα σας στέλνει υπενθυμίσεις και μηνύματα κινητοποίησης. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τα γεύματά τους με ένα ημερολόγιο διατροφής και έναν θερμιδομετρητή.

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι αγορές εντός της εφαρμογής ξεκλειδώνουν επιπλέον λειτουργίες.

Android και iOS rating: 4.5 αστέρια

11. MyPlate Calorie Tracker

Με αυτή την εφαρμογή έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων τροφίμων με πάνω από 2 εκατομμύρια αντικείμενα, να χρησιμοποιήσετε τον εύχρηστο σαρωτή των barcode των τροφίμων που επιλέγετε, να αποκτήστε έναν εξατομικευμένο καθημερινό στόχο θερμίδων βάσει των πληροφοριών του προφίλ σας, να παρακολουθήσετε το βάρος και την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου, να παρακολουθήσετε εύκολα την πρόσληψη νερού και την καθημερινή σας δραστηριότητα με την αυτόματη ενσωμάτωση στο Google Fit.

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής.

Android rating: 4.6 αστέρια

12. Διαχειριστής υγείας - Pedometer, απώλεια βάρους

Το Health Pal σας βοηθά να διατηρείτε το σώμα σας υγιές και κατάλληλο. Καταγράφει και σας καθοδηγεί στις καθημερινές σας δραστηριότητες όπως περπάτημα, ασκήσεις, θερμίδες, κατανάλωση νερού για να επιτευχθεί ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής.

Είναι στα ελληνικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής.

Android rating: 4.1 αστέρια

13. Calories in food

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα θερμίδων μπορείτε να ορίσετε την ενεργειακή αξία των πιο δημοφιλών ειδών διατροφής και μαγειρεμένων τροφίμων. Επίσης, μπορείτε να μάθετε και να διορθώσετε την καθημερινή σας κατανάλωση τροφής! Ο γενικός κατάλογος περιλαμβάνει τις πληροφορίες για την περιεκτικότητα σε ενέργεια, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη στα 100 γραμμάρια τροφής. Η ενεργειακή αξία εκφράζεται σε kilocalories (kcal). Η εφαρμογή περιέχει περισσότερα από 8700 αντικείμενα και για τη διευκόλυνσή σας χωρίζεται σε τμήματα και τα είδη διατροφής απαριθμούνται με αλφαβητική σειρά.

Είναι στα αγγλικά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περιέχει διαφημίσεις.

Android rating: 4.5 αστέρια

Ειρήνη Βότση
Ειρήνη Βότση Διαιτολόγος - Διατροφολόγος