640
Οικογένεια

Στην κουζίνα ολοταχώς: Επεισόδιο Νο 1

22 Μαΐου 2014
1 λεπτό να διαβαστεί

Η συμμετοχή των παιδιών στην κουζίνα από μικρή ηλικία μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με το φαγητό και να αισθάνονται οικεία όταν βρίσκονται στην κουζίνα. Έχω μιλήσει με πολλές μητέρες που ενδιαφέρονται να’ χουν τα παιδιά τους μία ισορροπημένη διατροφή και θέλουν να δημιουργούν υγιεινά, σπιτικά γεύματα για τις οικογένειές τους. Είναι σημαντικό πριν εντάξετε τα παιδιά σας στις διαδικασίες της κουζίνας, να έχετε πάντα κατά νου τη σωματική ακεραιότητά σας (απομακρύνετε ή κρύψτε αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα), την ασφάλεια των τροφίμων που θα χρησιμοποιήσετε (προσέξτε τις ημερομηνίες λήξεις και τις οδηγίες ορθής συντήρησης), καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του παιδιού (χρειάζεται να’ στε ρεαλιστές!!! Προφανώς και ένα 3χρονο παιδάκι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο μαγείρεμα όπως ένα 10χρονο) κατά το σχεδιασμό καθηκόντων των παιδιών στην κουζίνα. Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στη διαδικασία προετοιμασίας για κάθε γεύμα την ημέρας. Επίσης προσπαθήστε να κρατήσετε το μαγείρεμα σαν διασκέδαση και όχι σαν μια αγγαρεία που ‘πρέπει’ να κάνουν (αποφύγετε διαπληκτισμούς, κλάματα, εκβιασμούς κτλ). Εσείς, ξέρετε τα παιδιά σας καλύτερα απ’ τον καθένα και ποια είναι τα επίπεδα ικανοτήτων τους.

  • Ειρήνη Βότση
    Ειρήνη Βότση Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Βότση Eιρήνη - Χρυσοβαλάντου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, αυτή την περίοδο ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική διατροφή. Εργάζεται στο διαιτολογικό γραφείο που διατηρεί στη Λήμνο απ’ το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.