Οικογένεια

Τι πρέπει να προσέχουν το καλοκαίρι ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες και παιδιά;

25 Ιουλίου 2015
12939 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
koritsaki kanei mpanio se pisina

Η αλήθεια είναι ότι έχω συνηθίσει να μιλάω με το ...πάσο μου στο ραδιόφωνο. Φταίει ίσως η εκπομπή που έχω εδώ και 11 χρόνια, με τίτλο Διατροφή & Υγεία στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, που μου δίνει τον άπλετο χρόνο της μιας ώρας. Κατά συνέπεια, στη συνέντευξη μου αυτή δεν ξέρω αν κατάφερα να πω όσα ήθελα ή είχα προγραμματίσει στο μυαλό μου. Πολλές φορές τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενημέρωσης απαιτούν γρήγορα, εύστοχα και πυκνά λόγια.

Πάντως, όταν μιλάω για ευπαθείς ομάδες (εγκύους, παιδιά, ηλικιωμένους) το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι η επιμέλεια. Ε, αυτό είπα όσο πιο καθαρά μπορούσα στην εν λόγω συζήτηση. Οφείλουμε οι λοιποί να επιμελούμαστε ενεργητικά τα άτομα αυτά, παρέχοντας όλα όσα χρειάζονται, καθώς αδυνατούν να αντιληφθούν πολλές φορές τι απαιτήσεις έχουν.

Τους θερινούς ζεστούς μήνες λοιπόν, οφείλουμε να τους παρέχουμε δροσερό περιβάλλον και δροσερό νερό! Χωρίς να μας το ζητούν, εμείς πρέπει να είμαστε εκεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και να δίνουμε υγρά σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων!

Ήταν μια σύντομη συζήτηση σε μια ζωντανή εκπομπή, ακούστε την...

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"