Fitness

Τα Pokemon σε βοηθούν να είσαι δραστήριος

27 Ιουλίου 2016
9636 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
pokemon app se othonh smatrphone

Photo source: www.bigstockphoto.com

Έχω διπλασιάσει το χρόνο που περπατάω κάθε μέρα, επειδή το παιχνίδι μου δίνει αφορμή να βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε λόγο να περπατήσετε, τότε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να κινητοποιηθείτε

Πηγή: medicaldaily.com

Όπως είναι γνωστό, ζούμε σε μία εποχή όπου οι οθόνες υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αποσπούν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας. Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να παίζετε ηλεκτρονικό παιχνίδι στο κινητό σας και να κάνετε γυμναστική ταυτόχρονα; Οι ιδρυτές του Pokemon Go τα κατάφεραν!

Τι είναι το Pokemon Go;

Το Ρokemon go είναι ένα πρωτοποριακό παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα. Άτομα όλων των ηλικιών, από 4 έως 44 ετών το κατεβάζουν ασταμάτητα. Στην Ελλάδα, έγινε διαθέσιμο πριν περίπου 1 εβδομάδα και έχει 10.000.000 downloads παγκοσμίως! Απίστευτο; Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο επίδοξος εκπαιδευτής περπατάει στο δρόμο και ψάχνει να βρει διάφορα pokemon ή τα αυγά τους για να τα εκκολάψει. Όσο περισσότερο περπατήσει κάποιος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να βρει τον σπάνιο Pikachu ή κάποιο άλλο pokemon και να ανέβει επίπεδο στο παιχνίδι.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του παιχνιδιού είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει εντός ενός δωματίου ή ενός κλειστού χώρου, παρά μόνο στο δρόμο και στα πάρκα. Βλέπουμε λοιπόν πως ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος για το παιχνίδι, ανεξάρτητα αν αυτό αποτελούσε ή όχι, αυτοσκοπό της εταιρίας που το λανσάρει, συνοδεύεται με περπάτημα. Ένα φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά!

Ο προσδόκιμος τρόπος άσκησης δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με την σωματική άσκηση που σε υποχρεώνει το παιχνίδι να κάνεις. Παρόλα αυτά είναι γνωστό πως μισή ώρα περπάτημα κάθε μέρα βοηθάει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς, στο να «καίμε» θερμίδες και φυσικά, να απολαμβάνουμε τον κόσμο έξω από την οθόνη του υπολογιστή μας. Επομένως, για κάποιον ο οποίος δεν έχει καταφέρει να εισαγάγει καθόλου την άσκηση στη ζωή του, μπορεί αυτό να χαρακτηριστεί μία αρχή. Ακόμα περισσότερο θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να δει τα θετικά σημάδια της άσκησης, που δημιουργούνται στον οργανισμό του και να ξεκινήσει την άσκηση στην καθημερινότητα του.

Δοκιμάστε να παίξετε το Pokemon Go, αν πιστεύετε ότι θα είναι η αφορμή για να κινηθείτε! Μην ξεχνάτε όμως την ασφάλειά σας. Περπατήστε με προσοχή στο δρόμο ή ενώ χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας, χωρίς να κοιτάτε την οθόνη του κινητού σας.

  • Ελένη Τσαχάκη
    Ελένη Τσαχάκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Ελένη Τσαχάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μετεκπαιδεύσεις στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Αποτέλεσμα των συνεδριών είναι το άτομο να μάθει να διαχειρίζεται τη διατροφή του, να κάνει τις σωστές για εκείνον επιλογές, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται το σωματικό του βάρος, τις σκέψεις του γύρω από αυτό και κατ’ επέκταση την ευεξία του. Παρέχει τις υπηρεσίες της στο διαιτολογικό της γραφείο στα Νότια Προάστια Αττικής (Γλυφάδα).