Διατροφή

Φασούλι το φασούλι δε γίνονται περιουσίες. Γίνονται φασολάδες!

17 Νοεμβρίου 2013
1 λεπτό να διαβαστεί
protagonistes ellinikis seiras

Photo source: www.gazzetta.gr

Νοέμβριος.. ξεκινάνε τα χειμερινά σπορ, αλλά και τα χειμερινά φαγητά. Η παρουσία φασολάδας στο μενού αποτελεί δείγμα ότι οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να είναι αισθητά χαμηλότερες.

Η φασολάδα αποτελεί αναμφισβήτητα ελληνικό πιάτο αν και τα φασόλια δεν κατάγονται από την Ελλάδα. Τα φασόλια έχουν καταγωγή τη Λατινική Αμερική. Αυτό δεν εμπόδισε όμως η φασολάδα να αποτελεί εθνικό μας πιάτο, με το οποίο αντιμετωπίσαμε τις κακουχίες του προηγούμενου αιώνα και την έλλειψη κρέατος. Για να διαβάσετε τη θρεπτική αξία των φασολιών αλλά και όσα πρέπει να προσέξετε κατά το μαγείρεμά τους, πηγαίνετε στο ακόλουθο Link

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

«Πίνακες Σύνθεσης Τροφίμων», Τριχοπούλου A.

Στοιχεία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

  • Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
    Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.