Διατροφή

Κάνναβη: πηγή θρεπτικών συστατικών και οφέλη για την υγεία;

08 Ιανουαρίου 2018
2457 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
ladi sporoi kai skonh indikhs kannabhs

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η Iνδική Κάνναβη γνωστή και ως cannabis stativa L. είναι ένα φυτό το οποίο εκτός από τις θεραπευτικές του ιδιότητες έχει ιδιαίτερα θρεπτική αξία. Η ινδική κάνναβη χρησιμοποιείται θεραπευτικά για τις αναλγητικές, αντισπασμικες και μυοχαλαρωτικες ιδιότητες της. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν και για την δημιουργία υφασμάτων, υφαντών, κορδονιών, χαρτιού, σχοινιών, χρωμάτων, καμβάδων και βαφών. Εκτός από όλα αυτά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και καλά λιπαρά. Η ψυχοδραστική ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) που περιέχει φυσικά το φυτό αφαιρείται με ειδική καλλιέργεια ώστε να έχει μικρότερη ποσότητα της ουσίας αυτής ή και να είναι πλήρως απαλλαγμένο.

Μάθετε περισσότερα στο quiz που ακολουθεί.

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Division of Human Nutrition, Wageningen University, Wageningen, The Netherlands. 2017 Jun 1;2(1):114-122. doi: 10.1089/can.2017.0018. eCollection 2017. Explorative Placebo-Controlled Double-Blind Intervention Study with Low Doses of Inhaled Δ9-Tetrahydrocannabinol and Cannabidiol Reveals No Effect on Sweet Taste Intensity Perception and Liking in Humans.

Department of Pharmaceutical Sciences, University of Milan, via Mangiagalli 25, 20133 Milan, Italy.

Department of Chemistry, Materials and Chemical Engineering "Giulio Natta", Polytechnic of Milan, via Mancinelli 7, 20131 Milan, Italy.

Department of Pharmaceutical Sciences, University of Milan, via Mangiagalli 25, 20133 Milan, Italy. Electronic address: anna.arnoldi@unimi.it. J Proteomics. 2016 Sep 16;147:187-96. doi: 10.1016/j.jprot.2016.05.033. Epub 2016 Jun 2. Proteomic characterization of hempseed (Cannabis sativa L.).

  • Όλγα Κακουλίδη
    Όλγα Κακουλίδη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Κακουλίδη Όλγα είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες κατ΄οικων όπως επίσης και στο ιδιωτικό της γραφείο στον Ν. Κόσμο. Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο mednutrition .