Διατροφή

Το infographic των φυτικών ινών

22 Ιουλίου 2016
1793 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
to infographic ton fytikon inon

Υγιεινή διατροφή και φυτικές ίνες... το γνωρίζατε ότι πάνε μαζί; Οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα συστατικό της διατροφής τόσο σημαντικό! Πολλές φορές, όμως το αμελούμε, βάζοντάς το σε δεύτερη μοίρα.

Οι φυτικές ίνες αποτελούν το άπεπτο μέρος των τροφίμων που έχουν υδατάνθρακες. Δηλαδή, διαπερνούν το παχύ έντερο ανέπαφες και αποβάλλονται μέσω των κοπράνων. Αυτή, λοιπόν, η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Καθημερινά πρέπει να προσλαμβάνουμε τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών. Που βρίσκονται αυτές; Τρόφιμα-πρωταγωνιστές είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και πολλά άλλα που θα τα γνωρίζετε στη συνέχεια μέσω του infographic που ακολουθεί!

Παρακάτω θα μάθετε για τις φυτικές ίνες, σε ποια τρόφιμα περιέχονται, ποια διαφορετικά είδη υπάρχουν, πως μας βοηθούν και μερικά κολπάκια για να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους.

Γνωρίστε τις φυτικές ίνες στη διατροφή!

infographic fytikes ines

  • Εύα Σταυρίδη
    Εύα Σταυρίδη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Εύα Σταυρίδη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες με κατ' οίκον επισκέψεις και ταυτόχρονα ως ερευνητικό προσωπικό σε επιστημονικά προγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.