Διατροφή

Ιχθυέλαια! Ένας σύμμαχος για την καρδιά και το μυαλό μας

02 Φεβρουαρίου 2016
7731 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kinito me trofes panw

Τα ιχθυέλαια είναι γνωστά από τα παλιά τα χρόνια, που οι γονείς έδιναν στα παιδιά τους μουρουνέλαιο για την καλύτερη ανάπτυξή τους. Αργότερα, αυτό αντικαταστάθηκε από συμπληρώματα σε μορφή καψουλών ή σταγόνων για την πιο εύκολη λήψη του, καθώς η γεύση του μουρουνέλαιου δεν ήταν ιδιαίτερα ανεκτή. Με το παρακάτω infographic θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία των ω-3 λιπαρών οξέων, σε συνδυασμό βέβαια με μία ισορροπημένη διατροφή, για την υγεία μας και ειδικότερα για την υγεία της καρδιάς μας. Πιο κάτω αναφέρουμε τις κυριότερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, γιατί μας είναι απαραίτητα, πού μας ωφελούν και ποιες είναι οι συστάσεις για τη λήψη τους. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει όλοι να τα εντάξουμε στη διατροφή μας, έστω και σε μικρές ποσότητες κάθε μέρα ή σε μεγαλύτερες, 2-3 φορές την εβδομάδα. Πιο κάτω αναφέρουμε τις κυριότερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, γιατί μας είναι απαραίτητα, πού μας ωφελούν και ποιες είναι οι συστάσεις για τη λήψη τους.

ixthuelaia in

  • Γεωργία Δανιά
    Γεωργία Δανιά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Δανιά Γεωργία είναι Διαιτολόγος –Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με επιπλέον εξειδίκευση στην αθηροσκλήρωση. Διατηρεί δικό της ιατρείο στη Δάφνη από το 2007 όπου και παρέχει τις διαιτολογικές της υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.