Διατροφή

Say cheese

της Κυριακής Καλδαρίδου
30 Σεπτεμβρίου 2015
2030 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Say cheese

Η χώρα μας είναι 1η στην κατανάλωση τυριού, με κάθε πολίτη να καταναλώνει κατά μέσο όρο 30 κιλά τυρί το χρόνο! Επομένως, δε θα μπορούσε να λείπει από το portal μας ένα infographic που να αφορά το τυρί. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής και μας δίνει αυτή την ιδιαίτερη γεύση που κάνει τη διατροφή μας ενδιαφέρουσα.

Το πρώτο συστατικό που μας έρχεται στο νου όταν σκεφτόμαστε το τυρί είναι το ασβέστιο! Μία μερίδα μόλις 30γρ μπορεί να καλύψει το 30% περίπου των αναγκών ενός υγιούς ενήλικα. Υπάρχουν βέβαια κάποιες ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι έγκυες, τα παιδιά στην ανάπτυξη και τα άτομα με οστεοπόρωση ή οστεοπενία. Εξετάζοντας τα πιο ευρέως καταναλισκόμενα τυριά, παρατηρούμε ότι μας δίνουν από 91-1254mg ασβεστίου/ 100γρ τυριού, οπότε μπορείτε με βάση τις ανάγκες σας να επιλέξετε το κατάλληλο τυρί.

Όσον αφορά τα λιπαρά, τα τυριά περιέχουν κυρίως κορεσμένα λιπαρά. Η συνολική περιεκτικότητα ποικίλλει, από 10% μέχρι 50%. Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές ώστε να μην ξεφύγετε στην πρόσληψη λιπαρών και τελικά και θερμίδων. Ειδικά εάν ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή έχετε αυξημένη χοληστερόλη, ένα τυρί με αρκετά χαμηλά λιπαρά, όπως ένα κίτρινο τυρί με 10% λιπαρά, μπορεί να αποτελέσει έναν καλό σύμμαχο υγείας και υγιεινής διατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τυριά θα δείτε στο σχετικό infographic

say cheese infographic

 

 

  • Κυριακή Καλδαρίδου
    Κυριακή Καλδαρίδου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2010. Στην πτυχιακή της μελέτη ασχολήθηκε με το Σακχαρώδη διαβήτη στα ηλικιωμένα άτομα. 

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.