Διατροφή

Ζάχαρη και γλυκαντικά στο μικροσκόπιο

09 Οκτωβρίου 2015
11904 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Ζάχαρη και γλυκαντικά στο μικροσκόπιο

Photo source: www.bigstockphoto.com

Έμφυτη ανάγκη

Οι έρευνες δείχνουν ότι η προτίμησή μας στη γλυκιά γεύση μας συνοδεύει από τη γέννησή μας, και πιθανότατα αναπτύσσεται για να μας ελκύσει προς το μητρικό γάλα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

De la Hunty A., Gibson S., Ashwell M. A review of the effectiveness of aspartame in helping with weight control. Brit Nutr Foundation Nutrition Bulletin 2006: (31): 115-128.

European Parliament and Council Directive 94/35/EC (1994) Sweeteners for use in Foodstuffs. Official Journal of the European Communities L237, 10.9.94: 3-12

ADA. Position of the American Dietetic Association: Use of Nutritive and Non-nutritive sweeteners. J Am Diet Associat 2004; 104: 255-275.

Stevia: a natural sweetener with potential. Available from: http://www.eufic.org/page/en/nutrition/Sweeteners/

Μαρία Παρίση
Μαρία Παρίση Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Μαρία Παρίση είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος -Διατροφολόγος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχοντας εμπειρία 20 χρόνων στον τομέα της διατροφής διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην πόλη της Δράμας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής τόσο δια ζώσης όσο και από απόσταση.