738
Διατροφή

Ζάχαρη και γλυκαντικά στο μικροσκόπιο

09 Οκτωβρίου 2015
της Εύας Ανδρέου
Ζάχαρη και γλυκαντικά στο μικροσκόπιο

Photo source: www.bigstockphoto.com

Έμφυτη ανάγκη

Οι έρευνες δείχνουν ότι η προτίμησή μας στη γλυκιά γεύση μας συνοδεύει από τη γέννησή μας, και πιθανότατα αναπτύσσεται για να μας ελκύσει προς το μητρικό γάλα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

De la Hunty A., Gibson S., Ashwell M. A review of the effectiveness of aspartame in helping with weight control. Brit Nutr Foundation Nutrition Bulletin 2006: (31): 115-128.

European Parliament and Council Directive 94/35/EC (1994) Sweeteners for use in Foodstuffs. Official Journal of the European Communities L237, 10.9.94: 3-12

ADA. Position of the American Dietetic Association: Use of Nutritive and Non-nutritive sweeteners. J Am Diet Associat 2004; 104: 255-275.

Stevia: a natural sweetener with potential. Available from: http://www.eufic.org/page/en/nutrition/Sweeteners/

  • Εύα Ανδρέου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Εύα Ανδρέου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται σαν Διατροφολόγος – Διαιτολόγος από το 2008 αρχικά στην Κατερίνη και έπειτα στην Αθήνα. Είναι μέλος της ομάδας του mednutrition από το 2011.

×
×