Διατροφή

Ακτινογραφώντας το τυρί

26 Δεκεμβρίου 2015
23352 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
Ακτινογραφώντας το τυρί

Το τυρί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Ευρώπη. Η παρμεζάνα και η μοτσαρέλλα είναι από την Ιταλία, η γκούντα από την Ολλανδία, το danish blue (είδος ροκφόρ) από την Δανία, το brie και το camembert από την Γαλλία, η φέτα από την Ελλάδα, και η λίστα είναι μεγάλη. Για την ακρίβεια, οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριαρχούν τόσο στην παγκόσμια παραγωγή, όσο και στην κατανάλωση αυτού του διάσημου τροφίμου. Οι Έλληνες, οι Γάλλοι, οι Ελβετοί και οι Δανοί βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις κατανάλωσης τυριού, ενώ οι Ούγγροι και οι Ιρλανδοί στις χαμηλότερες.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Donnelly JE, Sullivan DK, Smith BK, et al. The Effects of Visible Cheese on the Selection and Consumption of Food Groups to Encourage in Middle School Students. JChild Nutr Manag. 2010; 34(1).

Guinee TP. Salting and the role of salt in cheese. International Journal of Dairy Technology. 2004; 57(2-3):99-109

Cheese & nutrition.Innovation Center for U.S. Dairy and National Dairy Council. [2011]. Available at: https://www.nationaldairycouncil.org

EUFIC Food Today. December 2009. Cheese: a European tradition. Available at: www.eufic.org/article/en/nutrition/salt/artid/Cheese-European-tradition/

Δανάη Ευλογημένου
Δανάη Ευλογημένου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc, MMedSci

Η Δανάη Ευλογημένου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρέχει δια ζώσης υπηρεσίες στο διαιτολογικό της γραφείο στο Μέγαρο Μουσικής και εξ αποστάσεως υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί.