Διατροφή

Ακτινογραφώντας το τυρί

της Μαρίας Βησαροπούλου
26 Δεκεμβρίου 2015
17589 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
Ακτινογραφώντας το τυρί

Το τυρί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Ευρώπη. Η παρμεζάνα και η μοτσαρέλλα είναι από την Ιταλία, η γκούντα από την Ολλανδία, το danish blue (είδος ροκφόρ) από την Δανία, το brie και το camembert από την Γαλλία, η φέτα από την Ελλάδα, και η λίστα είναι μεγάλη. Για την ακρίβεια, οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριαρχούν τόσο στην παγκόσμια παραγωγή, όσο και στην κατανάλωση αυτού του διάσημου τροφίμου. Οι Έλληνες, οι Γάλλοι, οι Ελβετοί και οι Δανοί βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις κατανάλωσης τυριού, ενώ οι Ούγγροι και οι Ιρλανδοί στις χαμηλότερες.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Donnelly JE, Sullivan DK, Smith BK, et al. The Effects of Visible Cheese on the Selection and Consumption of Food Groups to Encourage in Middle School Students. JChild Nutr Manag. 2010; 34(1).

Guinee TP. Salting and the role of salt in cheese. International Journal of Dairy Technology. 2004; 57(2-3):99-109

Cheese & nutrition.Innovation Center for U.S. Dairy and National Dairy Council. [2011]. Available at: https://www.nationaldairycouncil.org/SiteCollectionDocuments/education_materials/cheese/Health%20Professional%20Cheese%20Nutrition%20Brochure%20Final.pdf

EUFIC Food Today. December 2009. Cheese: a European tradition. Available at: www.eufic.org/article/en/nutrition/salt/artid/Cheese-European-tradition/

  • Μαρία Βησαροπούλου
    Μαρία Βησαροπούλου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Βησαροπούλου Μαρία είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο δικό της διαιτολογικό γραφείο στην Καρδίτσα και ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας και στα Κέντρα δια Βίου Μάθησης για την εκπαίδευση των ενηλίκων σχετικά με θέματα υγιεινής διατροφής.