Δίαιτα

Επιχείρηση απώλεια βάρους

της Λαμπρινής Μόσχου
06 Δεκεμβρίου 2014
12147 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Επιχείρηση απώλεια βάρους

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε δίαιτα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Όοοοχιι, δεν είναι το να φτιάξετε την λίστα με το τι θα κόψετε! Ούτε το να περάσετε ένα τριήμερο τρώγοντας τα πάντα σε απίστευτες ποσότητες, έχοντας στο μυαλό σας ότι θα περάσετε μία περίοδο στέρησης. Είναι το να θέσετε τον στόχο σας!

Που θέλετε να φτάσετε; Τι είναι αυτό που κυνηγάτε; Που θα ωφεληθείτε αν φτάσετε σε αυτό; Τι θα αλλάξει;

Όταν λέμε στόχο, δεν εννοούμε όμως απλά να ορίσετε έναν αριθμό κιλών. Το θέμα είναι να φανταστείτε τον εαυτό σας πώς θα είναι σε αυτά τα κιλά. Πώς θα αισθάνεστε, τι θα φοράτε, πώς θα συμπεριφέρεστε, πώς θα περνάτε την ημέρα σας, πώς θα αισθάνεστε με το σώμα σας, κτλ.

Είναι πολύ σημαντικό το να μπορεί κάποιος να φανταστεί τον εαυτό του διαφορετικό και να θυμάται το πώς ήταν και το πώς ένιωθε όταν ήταν παλιότερα σε αυτό το βάρος. Οι περισσότερες περιπτώσεις που κάνουν αποτυχημένες προσπάθειες απώλειας βάρους, είναι άτομα που έχουν ξεχάσει το πώς είναι να είσαι διαφορετικός. Έχουν ξεχάσει το πώς αισθάνονταν και ξεκινάνε την προσπάθεια πιστεύοντας υποσυνείδητα πως ό, τι και να κάνουν θα είναι πάντα ίδιοι. Ξεκινάνε λοιπόν χωρίς κίνητρο. Το να έχετε συγκεκριμένο στόχο όμως, βοηθάει και στην διαδικασία απώλειας βάρους. Κάθε μας πράξη είναι θέμα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Αν θεωρώ ότι το πλεονέκτημα που θα έχω αν δεν φάω 5 γλυκά σε μία ημέρα είναι μεγαλύτερο από το μειονεκτήμα, τότε δεν θα τα φάω. Έχοντας στο μυαλό σας λοιπόν, τον αδύνατο εαυτό σας, οι επιλογές σας θα είναι περισσότερο υγιεινές.

Καθήστε λοιπόν αναπαυτικά, πάρτε ένα χαρτί και ένα μολύβι και προσπαθήστε να βρείτε το δικό σας κίνητρο! Τον δικό σας στόχο! Αρχίστε να γράφετε πρακτικά πράγματα που θα αλλάξουν επάνω σας και στην καθημερινότητά σας, εάν χάσετε βάρος. Θυμηθείτε πράγματα που κάνατε παλιότερα και τώρα πλέον δεν κάνετε. Έχετε κατά νου πράγματα που θέλετε να ξεκινήσετε, αλλά δεν τα έχετε κάνει ποτέ. Σκεφτείτε που σας εμποδίζει το βάρος σας στην καθημερινότητά σας και τι ευελπιστείτε να αλλάξει. Αν έχετε κάνει αυτό, έχετε κάνει το 50% της συνταγής που χρειάζεται για μία επιτυχημένη απώλεια βάρους.

Καλή αρχή!

Λαμπρινή Μόσχου
Λαμπρινή Μόσχου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος