Δίαιτα

10 τρόποι να μειώσετε τις θερμίδες σας μέσα στη μέρα

της Ιωάννας Μασούρα
17 Ιουλίου 2017
22089 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
frouta kai kshroi karpoi fytikes ines

Photo source: www.bigstockphoto.com

Πολλές φορές το να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα για απώλεια βάρους μας φαντάζει ανέφικτο και κυρίως κουραστικό! Ωστόσο, είναι γεγονός πως «μικρές» αλλαγές μπορούν να επιφέρουν «μεγάλα» αποτελέσματα.

Ισοζύγιο ενέργειας

Για να είναι επιτυχής οποιαδήποτε προσπάθεια απώλειας βάρους, θα πρέπει να υπάρξει αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά. Έτσι εμείς σας προτείνουμε 10 τρόπους για να μειώσετε τις θερμίδες μέσα στην μέρα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Θα σας συμβούλευα να υπενθυμίζετε καθημερινά στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους θέλετε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Κανείς δεν είπε ότι η προσπάθεια που θα ξεκινήσετε είναι εύκολη αλλά θα πρέπει με αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή να δουλέψετε για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στον «αγώνα» αυτό, κίνητρο είναι η βελτίωση της υγείας σας, γιατί ως γνωστό «η τροφή σου το φάρμακο σου» (Ιπποκράτης 460-377 π.Χ.).

Τέλος, να θυμάστε ότι υπάρχουν πάντα οι καλές και οι κακές μέρες για όλους μας, έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό να «ενδίδεις» στις λιχουδιές μια φορά στο τόσο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά την προσπάθεια απώλεια βάλους που κάνετε!

Πώς να μειώσετε εύκολα τις θερμίδες μέσα στη μέρα;

Πάμε να δούμε, στο slideshow που ακολουθεί, με ποιους τρόπους μπορείτε μειώσετε, εύκολα, τις θερμίδες σας μέσα στην ημέρα!

Ιωάννα Μασούρα
Ιωάννα Μασούρα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.