Δίαιτα

Πολύπλευρος ο ρόλος του διαιτολόγου

21 Δεκεμβρίου 2011
1127 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πολύπλευρος ο ρόλος του διαιτολόγου

Και όμως... ο διαιτολόγος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου από την παιδική μέχρι και την Τρίτη ηλικία. Για τον ρόλο του διαιτολόγου μίλησα στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm, στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Ιωάννου.

Ίσως για κάποιους o διαιτολόγος να θεωρείται πολυτέλεια, καθώς θεωρούν ότι από μόνοι τους θα καταφέρουν να μειώσουν τα κιλά τους και να αλλάξουν τη διατροφική τους συμπεριφορά. Μπορεί το πρώτο βήμα να είναι εφικτό, αλλά όχι με διατήρηση των αποτελεσμάτων που θα πετύχουν, διότι δεν είναι εφικτό χωρίς τη βοήθεια του διαιτολόγου το δεύτερο βήμα, η τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς.

Ο πιο βασικός ρόλος είναι η πρόληψη. Όταν κάποιος δει ότι αλλάζουν προς το κακό οι διατροφικές του συνήθειες, καλό θα είναι να επισκεφθεί έναν διαιτολόγο για να μην γίνει πιο σοβαρό το πρόβλημα των περιττών του κιλών. Επίσης, ο διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή με τη διατροφή του ώστε να προλάβει μικροτραυματισμούς ή ακόμη και για να αυξήσει τις επιδόσεις του. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής ο διατροφολόγος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο και σε κλινικές περιπτώσεις, όπως τα άτομα με διαβήτη, με οστεοπόρωση, με υψηλή χοληστερόλη ή νεφροπάθεια. Τέλος, είναι βοηθητικός ο ρόλος του σε ειδικές καταστάσεις, όπως η εγκυμοσύνη.

Το συμπέρασμα στο τέλος της συνέντευξης, όσον αφορά στον πολύπλευρο ρόλο του διαιτολόγου, ήταν πως αποτελεί έναν «εκπαιδευτή» που δύναται να βάλει τον πελάτη του στον σωστό δρόμο της υγιεινής διατροφής.

 

  • Πάρης Παπαχρήστος
    Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Πάρης Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου διατηρεί ένα πολυδιαιτολογικό γραφείο στο Παγκράτι, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.