Λαχανικά

Μουσακάς λαχανικών με φυτικό Garden Gourmet Sensational Burger

Ιωάννα Κατσαρόλη
20 λεπτά να διαβαστεί
mousakas laxanikon me fytiko garden gourmet sensational burger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μουλιάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα και ξεπλένουμε.
  2. Πλένουμε και στραγγίζουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας.
  3. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια (πατάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, καρότο).
  4. Στρώνουμε τα λαχανικά μας σε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  5. Αλατίζουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τριμμένο κόλιανδρο και λίγο τριμμένο σκόρδο για μυρωδιά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά (η διάρκεια του ψησίματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα το μέγεθος που έχουμε κόψει τα λαχανικά μας).
  7. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίζουμε ελαφρώς το λιωμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μέχρι να σοταριστεί.
  8. Λιώνουμε με το πιρούνι σε μικρότερα κομματάκια τα Garden Gourmet Sensational Burger και το προσθέτουμε στο σκεύος με το κρεμμύδι και τον πελτέ. Σοτάρουμε πολύ ελαφρά ανακατεύοντας συνεχώς.
  9. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει τα υγρά.
  10. Σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τα λαχανικά μας και καλύπτουμε με το μίγμα Garden Gourmet Sensational Burger.

Για τη μπεσαμέλ

  1. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 2 κτσ ηλιέλαιο σε ήπια φωτιά μαζί με το αλεύρι. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου σταδιακά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε , λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο

Τέλος

  1. Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ στο σκεύος με τα λαχανικά και το Garden Gourmet Sensational Burger και ψήνουμε στον προ-θερμασμένο φούρνου για 40 περίπου λεπτά.
servings
250 γραμμάρια
cook
ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 2 πατάτες (ή γλυκοπατάτες)
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 2 κολοκύθια
  • 1 καρότο
  • 2 κρεμμύδια λευκά
  • 50 γρ πελτές ντομάτας
  • 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 Garden Gourmet Sensational Burger
  • Αλάτι, Κόλιανδρος τριμμένος, Σκόρδο σε σκόνη

Για τη μπεσαμέλ

  • 500 ml Ρόφημα αμυγδάλου
  • 80-100 γρ αλεύρι (ιδανικά χωριάτικο)
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
278
13,9%
Λιπαρά
19,5g
27,8%
Κορεσμένα λιπαρά
3,1g
83%
Σάκχαρα
15,5g
26,2%
Νάτριο
0.348g
5,8%
Φυτικές Ίνες
4,1g
16,4%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Μια νόστιμη, γρήγορη και θρεπτική vegan παραλλαγή ενός πολλού αγαπημένου Ελληνικού φαγητού.

  • Μια vegan Μεσογειακή συνταγή που δεν απευθύνεται μόνο στους τολμηρούς στη γεύση, αλλά και στους λάτρεις του παραδοσιακού, μαμαδίστικου φαγητού.
  • Το θερμιδικό περιεχόμενο της μερίδας είναι χαμηλό, αναγάγοντάς το σε μια εξαιρετική επιλογή που μπορεί να ενταχθεί εύκολα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής, ακόμη και σε αυτό μιας προσπάθειας απώλειας βάρους.
  • Αποτελεί ένα γεύμα με υψηλή δύναμη κορεσμού λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του σε φυτικές πρωτεΐνες και σε καλά λιπαρά.
  • Η πλούσια ποικιλία λαχανικών απογειώνει τη γεύση και επιπλέον αναβαθμίζει σημαντικά τη θρεπτική σύσταση του γεύματος, ιδιαίτερα σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
  • Μια πράσινη συνταγή! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε λαχανικό υπάρχει στο σπίτι, αξιοποιώντας πρώτες ύλες που έχουν περισσέψει!

Για τους λάτρεις της εναλλακτικής διατροφής. Προσθέτουμε διατροφική μαγιά στη μπεσαμέλ, ενισχύοντας τη γεύση, την υφή και την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».