Λαχανικά

Σάντουιτς φέτες αγγουριού με καπνιστό κοτόπουλο

Αγγελική Καλαμπόκα
1 λεπτό να διαβαστεί
santouits me fetes aggourioy kapnisto kotopoulo kai kitrino tyri
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το αγγούρι αρχικά στην μέση και έπειτα κάθε μισό το χωρίζουμε σε δυο ισόπαχες φέτες.
  2. Βάζουμε σε μια φέτα αγγουριού, μια φέτα κίτρινο τυρί FINA, μια φέτα καπνιστό κοτόπουλο, 5 κλωναράκια σχοινόπρασο και κλείνουμε με την δεύτερη φέτα αγγουριού.
  3. Καταναλώνουμε άμεσα.
servings
Για 4 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί FΙΝΑ
  • 2 φέτες καπνιστό κοτόπουλο
  • 10 κλωναράκια σχοινόπρασο
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
126
6%
Λιπαρά
6g
9%
Κορεσμένα λιπαρά
2,5g
13%
Σάκχαρα
2g
2%
Νάτριο
0g
0%
Φυτικές Ίνες
1g
4%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σάντουιτς χωρίς ψωμί; Κι όμως γίνεται!

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια πολύ ελαφριά επιλογή καθώς η αντικατάσταση του ψωμιού με φέτες από αγγούρι μειώνει αρκετά το τελικό θερμιδικό περιεχόμενό της. Το αγγούρι περιέχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πολύ πλούσιο σε νερό και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Κ η οποία συμβάλλει στην πήξη του αίματος.

Τυρί για ασβέστιο και πρωτεΐνες!

Φυσικά δε θα μπορούσε από ένα σάντουιτς να λείπει το τυρί. Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου τυριού επηρεάζει σημαντικά την διατροφική αξία της συνταγής. Επιλέγοντας ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά (10%), μειώνετε τις συνολικές θερμίδες του σάντουιτς και περιορίζετε την ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών τα οποία έχουν αθηρογόνο δράση κι ενοχοποιούνται για την αύξηση της LDL «κακής» χοληστερόλης και την εμφάνιση καρδιαγγειακών.

Επιπλέον, μία φέτα 30γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (10%) παρέχει στον οργανισμό 20% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες. H υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών αυξάνει τον κορεσμό (ώστε να νιώθετε το αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα) και συμβάλλει στην αναδόμηση του μυϊκού ιστού.

Τέλος, το κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο. Συγκεκριμένα, κάθε μία φέτα 30γρ. καλύπτει το 39% των ημερήσιων αναγκών σας. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και στην τόνωση των μυών.

Μην ξεχνάμε το κοτόπουλο

Το καπνιστό κοτόπουλο θα δώσει μία ιδιαίτερη γεύση στο σάντουιτς και θα προσθέσει ακόμη περισσότερες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας στη συνταγή.

Και τέλος το σχοινόπρασο...

Τελευταίο υλικό στη συνταγή μας το σχοινόπρασο. Το σχοινόπρασο είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, καθώς και βιταμίνης C ενώ ταυτόχρονα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες.

Συνδυάστε λοιπόν τα παραπάνω υλικά κι απολαύστε ένα υγιεινό σνακ με πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία.

Καλή απόλαυση!

Αγγελική Καλαμπόκα
Αγγελική Καλαμπόκα Food Blogger

Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.