841
ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
konstantinos bakopoulos diaitologos diatrofologos

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Το θέμα της πτυχικής μου εργασίας είναι «Ασφάλεια των συμπληρωμάτων διατροφής πρωτείνης ορού γάλακτος και κρεατίνης και οι επιδράσεις τους στην υγεία».

Απασχόληση

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης έχω την ιδιαίτερη χαρά να εργάζομαι ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του medNutrition, του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι, έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε όλες τις δραστηριότητες ενός συγχρονου διαιτολογικού γραφείου και να έρχομαι σε επαφή με πληθώρα κλινικών περιστατικών αλλά και διαχείρισης βάρους, εφαρμόζοντας τις γνώσεις μου πάνω σε αυτά.

Παράλληλα, ασχολούμαι με την αρθρογράφηση και την υποστήριξη του portal, γεγονός που με ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να αρθρογραφώ πάνω σε θέματα διατροφής αλλά και να συμμετέχω στην ενημέρωση του κοινού.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, την οποία θεωρώ πρωταρχικό μέλημα του διαιτολόγου, έχω παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων (12ο - 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας, 8th EFAD Conference, Σεμινάριο Διατροφογεννετικής – Διατροφογενωμικής, ημερίδες κ.α) που με έφεραν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον τομέα της διατροφής και της υγείας.

Παράλληλα με τις σπουδές μου συμμετείχα στο πρόγραμμα «Αρχιμίδης ΙΙΙ», ένα πρόγραμμα Διαδικτυακής Διατροφικής Παρέμβασης με σκοπό την προώθηση της Υγιεινής Διατροφής σε παιδιά δημοτικού.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να γνωρίζω νέους προορισμούς και να δοκιμάζω νέες γεύσεις. Απολαμβάνω το διάβασμα και τη μουσική. Αγαπημένη ασχολία η γυμναστική. Για το λόγο αυτό βρίσκω καθημερινά χρόνο στο πρόγραμμα μου για να εντάξω την προπόνησή μου.