ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
konstantinos bakopoulos diaitologos diatrofologos

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, στην όμορφη Σητεία.

Απασχόληση

Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο της διαιτολογίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο medΝutrition, όπου και συνεχίζω να εργάζομαι σήμερα παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη.

Στα ακόλουθα links μπορείτε βρείτε την πιο πρόσφατη αρθρογράφησή μου πάνω σε θέματα διατροφής:

Η διατροφική ενημέρωση του κοινού αποτελεί σημαντικό μου μέλημα. Για το λόγο αυτό, έχω τη χαρά να αρθρογραφώ σε ηλεκτρονική (άρθρα, ebook, infographic) αλλά και σε έντυπη μορφή (περιοδικό « Ευεξία και Διατροφή» του ΕΛΙΓΑΣΤ).

bakopoulos konstantinos eligast

 

Επιπλέον, παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στην περιοχή της Αττικής κι έρχομαι σε επαφή με πληθώρα περιστατικών τόσο κλινικών όσο και διαχείρισης βάρους.

Μεγάλη μου αγάπη αποτελεί η αθλητική διατροφή, η οποία με κέρδισε ήδη από τα προπτυχιακά μου χρόνια, κατά την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο «Ασφάλεια των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης ορού γάλακτος και οι επιδράσεις τους στην υγεία».

Παράλληλα, ασχολούμαι με το vlogging με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής και υγείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό παρακάτω.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, την οποία θεωρώ πρωταρχικό μέλημα ενός επιστήμονα υγείας, επιδιώκω την συνεχή ενημέρωση παρακολουθώντας πλήθος επιστημονικών συνεδρίων από Ελληνικούς και ξένους φορείς με σκοπό να έρχομαι πάντα σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον τομέα της διατροφής και της υγείας.

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μου με την επιστημονική έρευνα έχω συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Αρχιμίδης ΙΙΙ», ένα πρόγραμμα Διαδικτυακής Διατροφικής Παρέμβασης με σκοπό την προώθηση της Υγιεινής Διατροφής σε παιδιά δημοτικού.

Ενδιαφέροντα

Αγαπημένη ασχολία η γυμναστική και ιδιαίτερα τα μαχητικά αθλήματα (kick boxing). Ως εκ τούτου βρίσκω καθημερινά χρόνο στο πρόγραμμα μου για να εντάξω την προπόνησή μου. Τέλος, ως γνήσιος διαιτολόγος δεν παραλείπω να δοκιμάζω νέες γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6946930751