763
Γλυκά

Ψημένη κρέμα σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. ζάχαρη μαύρη
4 κρόκους αυγών

Mια μερίδα 170g περιέχει:
Θερμίδεςkcal
449.5
22%
Λιπαρά
35g
50%
Κορεσμένα λιπαρά
6g
30%
Σάκχαρα
9.2g
10%
Νάτριο
0g
0%
Φυτικές Ίνες
1.7g
7%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD-c

Εκ πρώτης όψεως, η συνταγή αυτή φαίνεται σαν ένας απλησίαστος σοκολατένιος πειρασμός. Παρ’ όλα αυτά, εάν τηρείτε σχολαστικά ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής δεν υπάρχει λόγος να μην απολαμβάνετε σε αραιά χρονικά διαστήματα ένα γευστικό επιδόρπιο!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη D, Β2, Β12, φώσφορο και σελήνιο, κυρίως λόγω των γαλακτοκομικών προϊόντων που περιέχει, ενισχύοντας την υγεία των οστών και προσφέροντας αντιοξειδωτική προστασία. Επίσης, η κουβερτούρα με 70% κακάο είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και άρα από νοσήματα που σχετίζονται με αυτές.

Την ημέρα που θα καταναλώσετε τη ψημένη κρέμα σοκολάτα, καλό θα είναι να αποφύγετε να φάτε πολύ λιπαρά γεύματα, ώστε να διατηρήσετε την ημερήσια πρόσληψη λιπαρών και χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα. Ξεκινώντας το γεύμα σας με μία σαλάτα, θα χορτάσετε πιο εύκολα και θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα από το κυρίως γεύμα σας. Έτσι, θα μπορέσετε να απολαύσετε το επιδόρπιό σας χωρίς ανησυχία. Καταναλώστε την ψημένη κρέμα σοκολάτα αργά, ώστε η απόλαυση να διαρκέσει περισσότερο και σερβίρετέ τη σε μικρές μερίδες.

Τέλος, εάν μπορείτε, κάντε μία... έκπτωση στην πλούσια γεύση, χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος και γάλα light αντί για κανονικά, ώστε να μειώσετε την ποσότητα των περιεχόμενων λιπαρών και να την κάνετε πιο ελαφριά.

  • Γιάννης Λουκάκος Σεφ

    O Γιάννης Λουκάκος είναι διάσημος, βραβευμένος chef, με πολυετή τηλεοπτική παρουσία ('Master Chef', 'Junior Master Chef', 'Dr Cook'), το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι («Ψωμί και αλάτι»), αλλά και τον δικό του χώρο σεμιναρίων μαγειρικής (TheSeminarProject). Από το καλοκαίρι του 2014 έχει την επιμέλεια λειτουργίας και του εστιατορίου «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.

    Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook» (βραβείο Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς), και το «Chef από την αρχή», που απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.

  • Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD-c

    H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και υποψήφια Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στην περιοχή της Καλλιθέας.

×

×