Συστάσεις Διατροφής

10 συμβουλές για υγιεινά σνακ

της Γεωργίας Δανιά
04 Αυγούστου 2015
17208 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
10 συμβουλές για υγιεινά σνακ

Photo source: www.bigstockphoto.com

  1. Καταναλώστε φρούτα διαφόρων χρωμάτων ενδιάμεσα των γευμάτων σας- είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. 
  2. Αν πεινάτε, μια καλή λύση που δε θα σας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες είναι να κόψετε και να φάτε λαχανικά, π.χ. καρότα, αγγουράκια κ.λπ.
  3. Προτιμήστε ολικής αλέσεως δημητριακά, κρημ κράκερ, κριτσίνια, ψωμί, φρυγανιές ή παξιμαδάκια αντί για λευκά και συνοδέψτε τα με ένα κομμάτι άπαχο τυρί για να σας κόψουν την όρεξη στη δουλειά. 
  4. Καταναλώστε γιαούρτι ή γάλα χαμηλό σε λιπαρά σαν ελαφρύ σνακ. Σας βοηθούν να καλύψετε την πείνα σας προσωρινά και σας παρέχουν ασβέστιο που είναι απαραίτητο καθημερινά.
  5. Μια μικρή χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί μπορούν να σας δώσουν ενέργεια και να σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα μέχρι να φάτε το κυρίως γεύμα σας! 
  6. Αν δε μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας φρούτα και να τα κόψετε, μπορείτε να καταναλώσετε αποξηραμένα, π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες, cranberries, raspberries, blueberries κ.λπ. 
  7. Μπορείτε εύκολα να έχετε στην τσάντα σας μια μπανάνα ή μπάρες δημητριακών σε περίπτωση που είστε πολύ ώρα στο δρόμο και πεινάσετε. 
  8. Προετοιμάστε από το σπίτι ένα ελαφρύ γεύμα σε περίπτωση που αργείτε να φάτε το κυρίως. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα τοστ ή αραβική πίτα ολικής αλέσεως με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά κ.λπ. 
  9. Αν είστε έξω, προτιμήστε αντί για αναψυκτικά να καταναλώνετε φυσικό χυμό ή smoothies χωρίς ζάχαρη - θα σας τονώσουν περισσότερο! 
  10. Το καλοκαίρι μπορείτε αντί για παγωτό να καταναλώνετε γρανίτα ή smoothies αναμιγνύοντας στο μούλτι παγωμένα φρούτα με γιαούρτι ή γάλα χαμηλών λιπαρών και μέλι.

10 sumvoules gia ygieina snack

Γεωργία Δανιά
Γεωργία Δανιά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος