Συστάσεις Διατροφής

Πόσο καλά τρώτε;

της Όλγας Κακουλίδη
29 Ιουλίου 2013
14775 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
Πόσο καλά τρώτε;

Καθημερινά έχετε τη δυνατότητα να καταναλώνετε πολλά και διαφορετικά τρόφιμα. Πόσο ωφέλιμες και σωστές είναι όμως οι επιλογές που κάνετε; Πολλές φορές μοιάζει να μην χωράει στη γρήγορη και πιεστική καθημερινότητά σας ένα διατροφικό πρόγραμμα, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή λύση και σίγουρα μια καλή πρόληψη για πολλές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον, όπως τα περιττά κιλά ή κάποια ασθένεια.

Μοιάζει πολυτέλεια, το να υπολογίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνετε καθημερινά και να οργανώνετε πόσες φορές θα τρώτε ψάρι ή κρέας μέσα στην εβδομάδα, όμως δεν είναι. Όταν φροντίζετε να καταναλώνετε περισσότερα γεύματα μέσα στην ημέρα, να τρώτε συχνά όσπρια, να πίνετε περισσότερο νερό, να τρώτε λιγότερο έξω και να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων προβληματίζεται για το τι είναι σωστό και τι όχι, αναρωτιέται τι πρέπει και τι όχι τελικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλό και κακό φαγητό. Δίνοντας σημασία σε μικρές λεπτομέρειες μπορείτε να αποκομίσετε σημαντικά οφέλη για την υγεία σας. Ο Ιπποκράτης έλεγε πως "το φάρμακό σου είναι η τροφή σου και η τροφή σου το φάρμακό σου".

Απαντώντας σε αυτό το quiz θα μάθετε τι είναι καλό να μειώσετε, να αυξήσετε και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Οι καθημερινές συνήθειες είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να είστε υγιείς, να έχετε ενέργεια και ευεξία.

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Vinson, Su Χ, Zubik L & Pratima Bose. Phenol Antioxidant Quantity and Quality in Foods:  Fruits,Department of Chemistry, University of Scranton, Scranton, Pennsylvania 18510-4626, and Institute of Biochemistry and Molecular Biology, University of Wroclaw, 51-184 Wroclaw, Poland,J. Agric. Food Chem., 2001, 49 (11), pp 5315–5321

McElduff P & Dobson AJ. How much alcohol and how often? Population based case-control study of alcohol consumption and risk of a major coronary event. BMJ. 1997 April 19; 314(7088): 1159–1164.

Manousos O, Day NE, Trichopoulos D, Gerovassilis F, Tzonou A & Polychronopoulou A. Diet and colorectal cancer: A case-control study in Greece Article first published online: 18 JUL 2006

Όλγα Κακουλίδη
Όλγα Κακουλίδη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος