Οικογένεια

Ταξιδεύοντας προς το Ανθυγιεινό Πριγκηπάτο

της Διονυσίας Βουτσά & της Χριστίνας Λαμπρινού
19 Μαΐου 2015
22806 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
eikonografhsh me kastro

Η Βασιλική Οικογένεια του βασιλείου της Σωστής Διατροφής, αφού έφαγε ένα δυναμωτικό πρωινό στην κεντρική σάλα, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για το ταξίδι της προς το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο με οδηγό της τον Αλλαγή, έχοντας ως σκοπό να μοιραστεί με τους κατοίκους του τα μυστικά της υγιεινήςδιατροφής και της άσκησης που διατηρούν το δικό τους Βασίλειο υγιές και ευτυχισμένο.

Ο δρόμος θα ήταν μακρύς και ίσως και επικίνδυνος. Γι’ αυτό και συνοδός της Bασιλικής Oικογένειας σε αυτό το ταξίδι θα ήταν ο γενναίος Στρατηγός Άσκησης και ολόκληρη η βασιλική φρουρά. Το ταξίδι τους θα διαρκούσε μέρες - έτσι η Bασιλική Oικογένεια φρόντισε να πάρει μαζί της φαγητό για όλους. Ο πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης φόρτωσε στο άλογό του φρέσκα αυγά, κρέας και όσπρια, η Πριγκίπισσα Αμυλένια πήρε αρκετά καρβέλια ψωμί από τον βασιλικό φούρνο και τα έβαλε στην άμαξά της, μαζί με πατάτες, ρύζι και ζυμαρικά, ενώ ο πρίγκιπας Γαλατούλης φρόντισε να πάρει φρέσκο γάλα, γιαούρτι και τυρί. Οι μικρές δίδυμες πριγκίπισσες Φρουτένια και Λαχανένια παρακάλεσαν τον Στρατηγό Άσκηση και το δάσκαλό τους, τον κύριο Πρωινούλη που θα της συνόδευε, να τις βοηθήσουν να κουβαλήσουν τα αγαπημένα τους πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά στη δική τους άμαξα. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες, ο Βασιλιάς Ενέργειας και η Βασίλισσα Υγεία, έλαβαν τη θέση τους στην εμπροσθοφυλακή και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τον Αλλαγή να τους δείχνει τον δρόμο.

Δεν είχε περάσει πολλή ώρα, όταν η κοιλιά του Αλλαγή άρχισε να μη νιώθει καλά. Το πρόσωπό του ήταν χλωμό και γυάλιζε από τον ιδρώτα. Φαινόταν πραγματικά εξαντλημένος. Η Βασίλισσα που ήταν δίπλα του τον κοίταξε ανήσυχη. «Αλλαγή, φαίνεσαι πολύ κουρασμένος και χωρίς καθόλου ενέργεια! Μήπως θα έπρεπε να φας κάτι για να δυναμώσεις;». «Δίκιο έχετε Μεγαλειοτάτη. Μάλλον θα ήταν καλό να βάλω κάτι στο στόμα μου!», αποκρίθηκε ο Αλλαγής και έβγαλε από την τσάντα του μία μεγάλη σακούλα πατατάκια, σοκολάτα και ένα μεγάλο μπουκάλι αναψυκτικό. Η Βασίλισσα Υγεία τον κοίταξε απορημένη.

«Αλλαγή, τι είναι όλα αυτά τα τρόφιμα που έχεις στην τσάντα σου;». «Είναι φαγητό που πήρα μαζί μου από το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο. Ξεκινώντας πήρα όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσα, πατατάκια, ντόνατς, σοκολάτες, πίτσα, καραμέλες και αναψυκτικά!» είπε ο Αλλαγής και έδειξε το περιεχόμενο της τσάντας του στην Βασίλισσα. «Μα Αλλαγή, μόνο τέτοια φαγητά τρώτε στην πατρίδα σου; Δεν έχετε φρέσκα τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά, ψωμί, γάλα και κρέας; Έτσι εξηγείται το πόσο αδύναμος και κουρασμένος είσαι»! «Μααα..» απάντησε σαστισμένος ο Αλλαγής, «Στο Βασίλειο της Σωστής Διατροφής δεν έχετε τρόφιμα σαν αυτά, δεν τρώτε γλυκά, παγωτά και έτοιμο φαγητό;». «Φυσικά και έχουμε», είπε η Βασίλισσα Υγεία χαμογελώντας, «αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά τα τρόφιμα δεν προσφέρουν στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, οπότε τα τρώμε πολύ σπάνια και με μέτρο!». «Αυτό δεν το γνώριζα Μεγαλειοτάτη! Φαίνεται πως έχω πολλά να μάθω για το μυστικό που κρατάει τους κατοίκους του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής τόσο χαρούμενους, δυνατούς και υγιείς!». «Μην ανησυχείς Αλλαγή! Σύντομα θα φτάσουμε στο Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο και θα βοηθήσουμε τους κατοίκους του να γίνουν και αυτοί τόσο δυνατοί και υγιείς όσο και εμείς!», απάντησε η Βασίλισσα Υγεία και έδωσε ένα μήλο στον Αλλαγή που το δοκίμασε με περιέργεια και συνέχισε το δρόμο του αισιόδοξος και χαμογελαστός!

Διονυσία Βουτσά
Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.