Οικογένεια

Μαλωμένοι με το πρωινό; Όχι πια!!!

της Ειρήνης Βότση
17 Σεπτεμβρίου 2014
12450 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μαλωμένοι με το πρωινό; Όχι πια!!!

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας, το πρωινό ξύπνημα για πολλούς είναι βασανιστήριο, για τους γονείς δε ένας λόγος παραπάνω όταν μέσα σ’ όλα τ’ άλλα που έχουν να διευθετήσουν είναι και να πείσουν το παιδάκι τους να καταναλώσει το πρωινό του, πριν φύγει για το σχολείο.

Η παράλειψη του πρωινού σχετίζεται με αυξημένο βάρος και χειρότερες διατροφικές συνήθειες και μειωμένη απόδοση, συγκέντρωση και περισσότερο κουρασμένα παιδιά… αλλά άντε πέστο στα πιτσιρίκια και άμα τους πείσεις με αυτά τα επιχειρήματα να φάνε το γάλα με τα δημητριακά τους, θα πρόκειται για ένα θαύμα!!! Για ν’ αρχίσει αυτή η κακιά διατροφική συνήθεια να εξαφανίζεται, σίγουρα χρειάζεται σταδιακή υιοθέτηση του πρωινού στην καθημερινότητα του παιδιού. Δηλαδή, από εκεί που το καμάρι σας δεν έτρωγε καμία μέρα πρωινό, αρχικά εντάξτε το τα σαβ/κα και μετά σιγά σιγά κάποιες μέρες την εβδομάδα, ώσπου να μην μπορεί χωρίς αυτό! Αν πάλι αυτό δεν πιάσει, μην πτοείστε και ενισχύστε του το κολατσιό στο σχολείο του!!!

Επίσης, προσπαθήστε να το ξυπνάτε 5-10 λεπτά νωρίτερα για να μην τρώει βιαστικά και με άγχος και οι ποσότητες φυσικά που θα του σερβίρετε να είναι αντίστοιχες με την όρεξη και την ανάπτυξή του. Τέλος κάτι πολύ σημαντικό που ισχύει βέβαια για όλα τα γεύματα της ημέρας, γίνεται εσείς το παράδειγμα - πρότυπο. Κάντε του παρέα τρώγοντας μαζί το πρωινό σας.

Ειρήνη Βότση
Ειρήνη Βότση Διαιτολόγος - Διατροφολόγος