Κουζίνα

Αποθηκεύοντας τρόφιμα στο ψυγείο

24 Ιανουαρίου 2012
7509 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Αποθηκεύοντας τρόφιμα στο ψυγείο

Αυτή η μεγάλη ανακάλυψη, το ψυγείο (και μαζί του ο καταψύκτης) η αλήθεια είναι πως έχει λύσει πολλά προβλήματα των νοικοκυριών. Ωστόσο, η συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο δεν παρατείνεται επ’ αοριστον.

Βεβαιωθείτε ότι θα πετάξετε τα τρόφιμα μετά το τέλος της συνιστώμενης χρονικής περιόδου συντήρησης, είτε τα σημάδια αλλοίωσής τους είναι εμφανή (μούχλα, χρωματικές αλλοιώσεις, ξίνισμα κ.τ.λ.) είτε όχι.

Πόσο διατηρούνται τα τρόφιμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη;

Τρόφιμο

Χρόνος διατήρησης στο ψυγείο

Χρόνος διατήρησης στην κατάψυξη
Φρέσκο κρέας/ψάρι
Κιμάς μοσχαρίσιος 1-2 ημέρες 3-4 μήνες
Μπριζόλες 3-5 ημέρες 6-12 μήνες
Χοιρινά παϊδάκια 3-5 ημέρες 4-6 μήνες
Τεμαχισμένο χοιρινό 1-2 ημέρες 3-4 μήνες
Κιμάς χοιρινός 1-2 ημέρες 4-6 μήνες
Άπαχο ψάρι (γλώσσα, μπακαλίαρος, βακαλάος, κ.α.) 1-2 ημέρες εώς 6 μήνες
Λιπαρό ψάρι (πέρκα, σολομός, κ.α.) 1-2 ημέρες 2-3 μήνες
Ολόκληρο κοτόπουλο 1-2 ημέρες 12 μήνες
Μέρη κοτόπουλο 1-2 ημέρες 9 μήνες
Συκωτάκια κοτόπουλο 1-2 ημέρες 3-4 μήνες
Επεξεργασμένα κρέατα
Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, κ.α.) 3-5 ημέρες 1-2 μήνες
Λουκάνικα 1-2 ημέρες 1-2 μήνες
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Γάλα 5 ημέρες 1 μήνα
Τυρί (Ελβετικό, μαλακό, με τρύπες, επεξεργασμένο) 3-4 ημέρες  
Παγωτό, παγωμένο γάλα -  2-4 μήνες
Αυγά
Ωμά αυγά 3 βδομάδες -
Καλά βρασμένα αυγά 1 βδομάδα -