Fitness

Ασκήσεις για αρχάριες Μαμάδες

της Μάντη Περσάκη
08 Ιανουαρίου 2015
13893 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mandy persaki

Η Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διπλωματούχος στην ειδικότητα Pilates μας καθοδηγεί υποδεικνύοντας τρόπους να γυμνάσουμε εύκολα διάφορα μέρη στο σώμα μας, συνδυάζοντας πάντα άσκηση και διατροφή.

Περισσότερες ασκήσεις μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στο www.mandypersaki.gr

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι σας είτε βρίσκεστε σε κάποιο εξωτερικό χώρο αν το θέλετε πραγματικά μπορείτε να αφιερώστε λίγα λεπτά για να γυμνάστε όλες τις μυικές ομάδες και να βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση.

Αρκετά συχνά πηγαίνετε το μικρό σας σε κάποιο πάρκο ή στις κούνιες για να ξεδώσει κι εσείς παράλληλα δεν έχετε ποτέ γυμναστεί ή δεν έχετε χρόνο για να γυμναστείτε λόγω των πολλών ωρών που σας απασχολεί το νέο μέλος της οικογένειας. Μπορείτε να χρησιμοποιείστε τον παραγωγικό σας χρόνο, τον οποίο έχετε σε κάποιο πάρκο ή στις κούνιες ή στο σπίτι περιμένοντας το παιδί σας να παίξει. 

Άσκηση 1η

Χέρια δεμένα πίσω από το κεφάλι πόδια ανοιχτά ενώνω στο άνοιγμα των ώμων εκπνέοντας γόνατο στον αγκώνα. Επαναλαμβάνω 1΄ στη κάθε πλευρά.

askhsh 1 gia arxaries mamades

 

Άσκηση 2η

Ενώνω αγκώνες-γόνατα , πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το ύψος των ώμων εκπνέοντας τεντώνω πόδια διατηρώντας ίσια πλάτη. Μένω 1΄

askhsh 2 gia arxaries mamades

 

Άσκηση 3η

Ισια πλάτη κάτω οι ώμοι ελαφρώς λυγισμένο πόδι πατάει στη μύτη του ποδιού. Εισπνέοντας ανεβάζω πόδι παραμένει λυγισμένο σφίγγοντας πολύ καλά την κοιλιά. Επαναλαμβάνω 30" στο κάθε πόδι.

askhsh 3 gia arxaries mamades

 

Άσκηση 4η

Ισια πλάτη χέρια τεντωμένα κάτω, σφίγγω πολύ καλά το κέντρο μου και λυγίζω ελαφρώς το πίσω πόδι, το πίσω πόδι στη μύτη. Εισπνέοντας ισορροπώ το πόδι στήριξης και σηκώνω το πίσω πόδι γέρνοντας το κορμό μπροστά για να μην ενοχλήσει η μέση μας. Για να βρω ισορροπία σφίγγω καλά το κέντρο μου και κοιτάζω σε ένα σημείο. Στο κάθε πόδι 20 επαναλήψεις.

askhsh 4 gia arxaries mamades

 

Άσκηση 5η

Διάταση: Το μπροστά πόδι λυγισμένο, φτέρνα γόνατο στην ίδια ευθεία. Πατάμε το πίσω πόδι, με ολόκληρο το πέλμα στο έδαφος. Παλάμη μπροστά στο μπροστινό πέλμα και πιέζω γόνατο εξωτερικά. Τεντώνω το χέρι ψηλά και ισιώνω τη πλάτη. 30" στη κάθε πλευρά.

diataseis gia arxaries mamades

 

Photo: Harris Ergatidis - www.xsmiles.gr

Μάντη Περσάκη
Μάντη Περσάκη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής