Fitness

Ασκήσεις για όλο το σώμα με βοηθητικό μέσο

της Μάντη Περσάκη
09 Δεκεμβρίου 2014
14955 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mandy persaki

Η Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διπλωματούχος στην ειδικότητα Pilates μας καθοδηγεί υποδεικνύοντας τρόπους να γυμνάσουμε εύκολα διάφορα μέρη στο σώμα μας, συνδυάζοντας πάντα άσκηση και διατροφή.

Περισσότερες ασκήσεις μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στο www.mandypersaki.gr

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι σας είτε βρίσκεστε σε κάποιο εξωτερικό χώρο αν το θέλετε πραγματικά μπορείτε να αφιερώστε λίγα λεπτά για να γυμνάσετε όλες τις μυικές ομάδες και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Άσκηση 1η    

Ισια πλάτη, κάτω οι ώμοι, το ένα πόδι βρίσκεται πάνω σε κάποιο βοηθητικό μέσο και λυγίζω, τεντώνω μια το ένα μια το άλλο πόδι. Στο λυγισμένο πόδι το γόνατο να μη ξεπερνάει τη μύτη του ποδιού. Η άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σα ζέσταμα. Μένουμε για 2΄.

askhsh 1a me voithitiko meso

askhsh 1b me voithitiko meso

 

Άσκηση 2η

Τα χέρια πάνω σ΄ ένα βοηθητικό μέσο με μικρό αλματάκι μια λυγίζω το ένα μια το άλλο πόδι. Προσοχή να μη χάνει ύψος η λεκάνη και οι παλάμες να βρίσκονται στην ευθεία των ώμων. Επαναλαμβάνω για 45"

askhsh 2a me voithitiko meso

askhsh 2b me voithitiko meso

 

Άσκηση 3η

Σταθερά λυγισμένα χέρια πάνω σε βοηθητικό μέσο να μην νιώθουμε μεγάλη ενόχληση στους ώμους αλλά στους τρικεφάλους. Ένα πόδι πατάει στο έδαφος το άλλο τεντώνει στην προέκταση του λυγισμένου ποδιού, τα γόνατα στην ίδια ευθεία, κρατάω λεκάνη όσο πιο ψηλά μπορώ και μένω ισομετρικά για 30’’ στο κάθε πόδι.

askhsh 3 me voithitiko meso

 

Άσκηση 4η

Οι αγκώνες στο βοηθητικό μέσο ένα πόδι πατάει μπροστά το πίσω στη μύτη και με άλμα αλλάζω θέση στα πόδια. Επαναλαμβάνω για 30’’.

askhsh 4a me voithitiko meso

askhsh 4b me voithitiko meso

 

Άσκηση 5η

Διάταση: Το ένα πόδι πάνω στο βοηθητικό μέσο, παλάμες ακουμπάνε στο βοηθητικό μέσο, χέρια τεντωμένα, λυγίζω-τεντώνω και φέρνω κορμό μπροστά με ίσια πλάτη. Επαναλαμβάνω κι από την άλλη πλευρά. Μένω σε κάθε πλευρά για 10’’.

askhsh 5 me voithitiko meso

 

Photo: Harris Ergatidis - www.xsmiles.gr

Μάντη Περσάκη
Μάντη Περσάκη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής