Διατροφή

Μια χαρά .. μπάμιας!

04 Ιουνίου 2013
16806 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μια χαρά .. μπάμιας!

Photo source: www.bigstockphoto.com

Παρόλο που χρησιμοποιούμε τη λέξη «μπάμια» για να απαξιώσουμε κάποιον, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σχετικά με τη διατροφική της αξία! Πρόκειται για πιάτο με φανατικούς εχθρούς, αλλά και φανατικούς φίλους, μας λέει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Δημήτρης Μπερτζελέτος. Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ένα πιάτο μπάμιες δίνει πάνω από το 30% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε.

Παρόλο που χρησιμοποιούμε τη λέξη «μπάμια» για να απαξιώσουμε κάποιον, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σχετικά με τη διατροφική της αξία!

Πρόκειται για πιάτο με φανατικούς εχθρούς, αλλά και φανατικούς φίλους. Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ένα πιάτο μπάμιες δίνει πάνω από το 30% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε. Για να δείτε χρήσιμα tips για το μαγείρεμα της μπάμιας αλλά και για εκτενέστερη ενημέρωση σχετικά με τη διατροφική της αξία μεταβείτε στο ακόλουθο Link.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

«Πίνακες Σύνθεσης Τροφίμων», Α. ΤριχοπούλουΣτοιχεία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"