Διατροφή

Μελιτζάνα η προκλητική...

03 Αυγούστου 2012
14487 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Μελιτζάνα η προκλητική...

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το «μελιτζάζ» (φεστιβάλ της Τσακωνιάς αφιερωμένο στη μελιτζάνα, την Τσακώνικη) τελείωσε για φέτος.. μας έμειναν όμως οι μελιτζάνες (είναι η εποχή τους άλλωστε). Οι μελιτζάνες αποτελούν πρόκληση για όσους ασχολούνται με τη μαγειρική, καθώς η σωστή τους διαχείριση μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα, μας λέει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Δημήτρης Μπερτζελέτος! Οι μελιτζάνες αποτελούν μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, ωφελώντας τον ανθρώπινο οργανισμό στην πρόληψη κατά της δυσκοιλιότητας. Επίσης, έχουν υποχοληστερολαιμική δράση, λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας φυτικών ινών, τερπενίων και ανθοκυανίνης.

Η μελιτζάνα είναι πλούσια σε μαγνήσιο θρεπτ. ουσία με οφέλη για τη σύσπαση των μυών, αλλά και την εγκεφαλ. λειτουργία. Μάλιστα η παρουσία βιταμινών συμπλέγματος Β, προσδίδουν στη μελιτζάνα ιδιαίτερη σημασία σχετικά με την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Για οδηγίες σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος της μελιτζάνας μεταβείτε στο ακόλουθο Link.

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"