Διατροφή

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φρούτο;

της Νεκταρίας Καρακώστα
06 Μαΐου 2015
15744 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ποιο είναι το αγαπημένο σας φρούτο;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Δημήτρης Μπερτζελέτος: Μου αρέσει το μήλο της περιοχής μου το "μήλο Πιλαφά" ή "Ντελίσια" (προϊόν ΠΟΠ). Είναι αρωματικό, σκληρό και ξινό όσο πρέπει! Σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Βάσια Μανίκα: Το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φρούτο είναι η μπανάνα! Με χορταίνει πολύ καλά και μου αρέσει η γλυκιά της γεύση. Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φρούτο είναι τα σταφύλια.

Σίλια Κορελή: Τελικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, εκτός από τα ψάρια, ήθελα και τα φρούτα καθαρισμένα στο πιάτο μου! Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποτελούσα την εξαίρεση για εκείνες τις ηλικίες. Γι’ αυτό λοιπόν για φρούτο επέλεγα την εύκολη λύση, δηλαδή τη μπανάνα! Μπορώ να πω πως ακόμη και σήμερα αποτελεί την αγαπημένη μου επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζουν οι γευστικές μου επιθυμίες και “κολλάω” με κάποιο φρούτο, μέχρι να το “βαρεθώ”.

Ηλιάννα Ηλιοπούλου: Τα φρούτα μου αρέσουν παρά πολύ! Ειναι δύσκολο να διαλέξω ένα αγαπημένο! Εχω ιδιαίτερη προτίμηση στα καλοκαιρινά φρούτα και ξεχωρίζω πολύ ανάμεσα σε αυτά τις φράουλες, το καρπούζι και το ροδάκινο! Η μυρωδιά τους και μόνο μου θυμίζει καλοκαίρι! Είναι και τα τρία υπέροχες επιλογές, που σε χορταίνουν και σε δροσίζουν! Επίσης, μπορούν να συνδυαστούν ωραιότατα με γιαούρτι ή να αποτελέσουν τη βάση για φυσικούς χυμούς η smoothies, που μου αρέσουν αρκετά!

Μαρκέλλα Συμεοπούλου: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα κάποιο… Επειδή είμαι γενικώς “φρουτοφάγος" δηλαδή τρώω αρκετά φρούτα, μου αρέσουν όλα (ή το ανάποδο!) και φυσικά κάνω τις επιλογές μου ανάλογα με την εποχή, για να μη βαριέμαι κιόλας! Αυτήν την εποχή αναζητώ το πορτοκάλι, ενώ το καλοκαίρι ξεχωρίζω ιδιαίτερα το νεκταρίνι. Μάλλον η ανάμεικτη φρουτοσαλάτα είναι για εμένα η ιδανική λύση!

Γράφουν οι:

Δημήτρης Μπερτζελέτος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Βάσια Μανίκα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Life+Wellness Coach
Σίλια Κορελή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ηλιάννα Ηλιοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Μαρκέλλα Συμεοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.