738
Διατροφή

Οι παχυντικές τροφές του φθινοπώρου

19 Φεβρουαρίου 2015
της Βικτωρίας Κονά
Οι παχυντικές τροφές του φθινοπώρου

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ποια τρόφιμα ευδοκιμούν το φθινόπωρο;

Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, σε μία από τις πιο πλούσιες διατροφικά εποχές όπου ευδοκιμούν πολλά φρούτα, λαχανικά και άλλοι καρποί, που έλειπαν από το διαιτολόγιό μας όλο το καλοκαίρι. Μερικά πολύ χαρακτηριστικά τρόφιμα του φθινοπώρου είναι τα μήλα, τα αχλάδια και τα σταφύλια, τα οποία αν και πολύ θρεπτικά από μόνα τους, μπορούν να συνδυαστούν σε αρκετά θερμιδογόνες συνταγές! Ακολουθούν μερικοί από αυτούς τους συνδυασμούς, όπως και μερικά άλλα τρόφιμα που μπορεί να συναντήσουμε κατά την πορεία του φθινοπώρου, και να επιβαρύνουν τη σιλουέτα μας με έξτρα θερμίδες.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

USDA, United States Department of Agriculture website, National Nutrient Database for Standard Reference (updated on October 2013), accessed on 25th October 2013: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

HHF, Hellenic Health Foundation website, Composition Tables of foods and Greek dishes, (updated on 2007), accessed on 30th October 2013: http://www.hhf-greece.gr/tables/

  • Βικτωρία Κονά Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

    Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια των προπτυχιακών της σπουδών διετέλεσε την πρακτική της άσκηση σε πολλά Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας όπως το ΓΝΑ Γ. Γεννηματά και το ΓΝΑ Αττικόν. Το 2010 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με εξειδίκευση στην Παχυσαρκία και Διαχείριση Βάρους, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

×
×