Διατροφή

Οι παχυντικές τροφές του φθινοπώρου

της Βικτωρίας Κονά
19 Φεβρουαρίου 2015
11034 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Οι παχυντικές τροφές του φθινοπώρου

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ποια τρόφιμα ευδοκιμούν το φθινόπωρο;

Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, σε μία από τις πιο πλούσιες διατροφικά εποχές όπου ευδοκιμούν πολλά φρούτα, λαχανικά και άλλοι καρποί, που έλειπαν από το διαιτολόγιό μας όλο το καλοκαίρι. Μερικά πολύ χαρακτηριστικά τρόφιμα του φθινοπώρου είναι τα μήλα, τα αχλάδια και τα σταφύλια, τα οποία αν και πολύ θρεπτικά από μόνα τους, μπορούν να συνδυαστούν σε αρκετά θερμιδογόνες συνταγές! Ακολουθούν μερικοί από αυτούς τους συνδυασμούς, όπως και μερικά άλλα τρόφιμα που μπορεί να συναντήσουμε κατά την πορεία του φθινοπώρου, και να επιβαρύνουν τη σιλουέτα μας με έξτρα θερμίδες.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

USDA, United States Department of Agriculture website, National Nutrient Database for Standard Reference (updated on October 2013), accessed on 25th October 2013: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

HHF, Hellenic Health Foundation website, Composition Tables of foods and Greek dishes, (updated on 2007), accessed on 30th October 2013: http://www.hhf-greece.gr/tables/

  • Βικτωρία Κονά
    Βικτωρία Κονά Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc