Δίαιτα

Πόσο σημαντικό θεωρείτε ένας διαιτολόγος να διατηρεί τη γραμμή του;

της Νεκταρίας Καρακώστα
12 Μαΐου 2015
13653 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika epaggelma diaitologos

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σελανικλή Μαίρη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο ρόλος του διαιτολόγου είναι να ενημερώνει, να εκπαιδεύει και να ωθεί το κοινό να ακολουθήσει ένα σωστό τρόπο διατροφής. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι διαιτολόγοι, ακολουθούν και οι ίδιοι τις διατροφικές οδηγίες που προτείνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ξεφεύγουν ποτέ. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα σωστής, μεσογειακής διατροφής είναι συνήθως εύκολο να διατηρήσει ο διαιτολόγος την γραμμή του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τις περισσότερες φορές ο ειδικός λειτουργεί σαν πρότυπο για τον πελάτη του, οπότε το να διατηρεί ένα υγιές βάρος είναι σημαντικό.

Καλαφάτη Νανά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ph.D.c.

Η αιώνια συζήτηση με φίλους και συγγενείς! Παλιότερα, με ενοχλούσε ιδιαίτερα να βλέπω τον πνευμονολόγο να συμβουλεύει τους ασθενείς του να κόψουν το κάπνισμα, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε ο ίδιος ένα τσιγάρο στο χέρι… Στο Πανεπιστήμιο, όμως, υπήρξε μία καθηγήτρια που με έπεισε πως ένας διαιτολόγος με παραπανίσια κιλά δεν είναι απαραίτητα ένας κακός διαιτολόγος. Μας μίλησε για το πώς πρέπει να διαχωρίζουμε τις γνώσεις που έχει λάβει ένας διαιτολόγος μέσα από τις σπουδές του από τις προσωπικές του επιλογές ή δυσκολίες στην εφαρμογή τους. Κάπως έτσι, απαλλάχτηκα από τέτοιου είδους προκαταλήψεις.


Διαβάστε επίσης: Πώς θα βρεις το διαιτολόγο που σου ταιριάζει; [Δωρεάν EBOOK]


Σαλταούρας Γιώργος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Δεν πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό σε σχέση με τον κάθε άλλο άνθρωπο. Μέσα από τις σπουδές και την καθημερινή ενασχόληση με θέματα διατροφής, ο διαιτολόγος αναμφίβολα (ανα)γνωρίζει τη σημασία του υγιούς βάρους και την αξία της ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, ο διαιτολόγος δεν είναι πρότυπο ομορφιάς, είναι σύμβουλος και αξιολογείται με βάση τις γνώσεις, τη μεταδοτικότητα και την αποτελεσματικότητά του και όχι από την εξωτερική του εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους πρέπει να είναι στόχος του κάθε ανθρώπου.

Μασούρα Ιωάννα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Κατά τη γνώμη μου, ως σωστοί επαγγελματίες υγείας είναι καθήκον μας να διατηρούμαστε σε φόρμα, γιατί αποτελούμε πρότυπα για αρκετό κόσμο. Κανόνας μου είναι να ακολουθώ ό,τι προτείνω σε όσους με συμβουλεύονται, δηλαδή τις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής. Το δικό μου «μυστικό» για τη διατήρηση του σωματικού μου βάρους χωρίς σκαμπανεβάσματα είναι ότι προσπαθώ να ακολουθώ τις αρχές της υγιεινής διατροφής και το γεγονός ότι γυμνάζομαι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να καταναλώνουμε πού και πού τις αγαπημένες μας λιχουδιές, αρκεί να μην υπερβαίνουμε το μέτρο!

Παπαχρήστος Παρασκευάς, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Η διαχείριση του βάρους μου, θεωρώ ότι είναι πιο σημαντική για εμένα και έπειτα για το επάγγελμά μου. Γνωρίζω ότι η εμφάνιση, που περιλαμβάνει και το βάρος μου, μπορεί να επηρεάζει στις πρώτες επισκέψεις τους πελάτες μου, ωστόσο θεωρώ ότι ο λόγος που ένας πελάτης έρχεται σε εμένα, είναι για να τον στηρίξω να κάνει τη δικιά του υπέρβαση. 

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.