Παθήσεις Πεπτικού

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Υπάρχει λύση;

17 Δεκεμβρίου 2016
10384 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
infographic syndromo everethistou enterou

Σε σύγχρονη επιδημία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ), με την οικονομική κρίση να έχει ενισχύει ολοένα και περισσότερο τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Πλήττει περισσότερο τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως αγχώδη και υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Υπάρχει λύση;

Εάν είσαι 45-64 ετών ή είσαι γυναίκα έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να το εμφανίσεις, ενώ στο σύνολο 12,5% των Ευρωπαίων πάσχουν. Πρόκειται για ένα σύνδρομο που πλήττει το παχύ έντερο και εκδηλώνεται με συμπτώματα που θα πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις. Δεν είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσεις- είναι πολύ συγκεκριμένα και αναφέρονται στο παρακάτω infographic. Αντιμετώπισέ το έμμεσα: καταπολέμησε το άγχος που σε «τρώει», υιοθέτησε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής, γυμνάσου, ενυδατώσου! Για περισσότερα tips, συμβουλέψου το infographic που ακολουθεί.

sundromo euerethistou enterou full

  • Νάνα Καλαφάτη
    Νάνα Καλαφάτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ph.D.c.

    H Νάνα Καλαφάτη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπ. Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια Διαιτολογίας στο Aegean Omiros College, ενώ παράλληλα προσφέρει τις διαιτολογικές της υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.