Παθήσεις Πεπτικού

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη δυσκοιλιότητα, σε ένα infographic

23 Σεπτεμβρίου 2017
1 λεπτό να διαβαστεί

Η δυσκοιλιότητα είναι μια νόσος που αφορά σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού - εμείς οι διαιτολόγοι την συναντάμε αρκετά συχνά στο γραφείο. Μέσα από αυτό το infografic, έγινε μια προσπάθεια να συμπυκνωθεί με χρηστικό τρόπο όλη η γνώση που αφορά τη νόσο της δυσκοιλιότητας: από τα αίτια της μέχρι και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Σίγουρα, όπως φαίνεται και στο infografic, υπάρχουν κάποιοι προδιαθεσικοί παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι περνάει και από το χέρι μας, να μετριάσουμε τα συμπτώματά της και πιθανόν μελλοντικά να απαλλαγούμε από εκείνη.


Διαβάστε επίσης: Έχω δυσκοιλιότητα, πώς να την αντιμετωπίσω διατροφικά; [Δωρεάν EBOOK]


Αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας 

Στο infografic λοιπόν, δίνουμε βασικές διατροφικές συστάσεις για την αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή του ασθενούς, παραθέτουμε κάποια φαρμακευτικά βοηθήματα χρήσιμα για τις πιο σοβαρές ή επιμένουσες καταστάσεις και συγκεντρώνουμε όλα τα extra tips, τα οποία είναι καλό να μην ξεχνά ο ασθενής σε καθημερινή βάση. Ελπίζουμε να σας βοηθήσει!

Duskoiliothta infographic

  • Ηλιάνα Ηλιοπούλου
    Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ηλιοπούλου Ηλιάνα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc) στην κλινική διαιτολογία. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό της γραφείο στο Περιστέρι παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε υγιείς αλλά και σε ασθενείς, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε διάφορες δράσεις ως συνεργάτης του Mednutrition.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.