748
Παθήσεις Πεπτικού

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη δυσκοιλιότητα, σε ένα infographic

Η δυσκοιλιότητα είναι μια νόσος που αφορά σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού - εμείς οι διαιτολόγοι την συναντάμε αρκετά συχνά στο γραφείο. Μέσα από αυτό το infografic, έγινε μια προσπάθεια να συμπυκνωθεί με χρηστικό τρόπο όλη η γνώση που αφορά στη συγκεκριμένη νόσο: από τα αίτιά της μέχρι και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Σίγουρα, όπως φαίνεται και στο infografic, υπάρχουν κάποιοι προδιαθεσικοί παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι περνάει και από το χέρι μας, να μετριάσουμε τα συμπτώματά της και πιθανόν μελλοντικά να απαλλαγούμε από εκείνη.

Στο infografic λοιπόν, δίνουμε βασικές διατροφικές συστάσεις για την αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή του ασθενούς, παραθέτουμε κάποια φαρμακευτικά βοηθήματα χρήσιμα για τις πιο σοβαρές ή επιμένουσες καταστάσεις και συγκεντρώνουμε όλα τα extra tips, τα οποία είναι καλό να μην ξεχνά ο ασθενής σε καθημερινή βάση. Ελπίζουμε να σας βοηθήσει!

Duskoiliothta infographic

  • Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ηλιοπούλου Ηλιάνα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc) στην κλινική διαιτολογία. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό της γραφείο στο Περιστέρι παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε υγιείς αλλά και σε ασθενείς, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε διάφορες δράσεις ως συνεργάτης του Mednutrition.

×

×